Hajdú-Bihar

2013.01.12. 16:25

Megkezdődött a Farsangnyitó debreceni dalidó

Debrecen - A Farsangi időszak programjainak nyitányaként a Debrecen Város Bálja helyett idén a farsang hagyományt jelentő értékeit megőrizve és felelevenítve a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. I. Farsangnyitó debreceni „dalidót” szervezett szombaton a nagyközönség számára.

Debrecen - A Farsangi időszak programjainak nyitányaként a Debrecen Város Bálja helyett idén a farsang hagyományt jelentő értékeit megőrizve és felelevenítve a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. I. Farsangnyitó debreceni „dalidót” szervezett szombaton a nagyközönség számára.A rendezvény a cívisvárosnak azt a régi hagyományát eleveníti fel, amikor Vízkereszt utáni első hétvégén „Dalidót” rendezett. Ilyenkor a céhek mesterei, legényei, inasai együtt ünnepeltek a város polgáraival, jelmezes felvonulást és táncmulatságot tartottak. Ezt a szép eseményt kelti életre a mai dalodó, amelybe bekapcsolódik még a 475 éves Debreceni Református Kollégium.

A nap folyamán újra láthatóvá válnak azok a kincsek és értékek, amelyeket a máig alkotó debreceni kézművesek és népi iparművészek birtokolnak, régi elfeledett ételeket lehet megkóstolni és gyönyörködhetünk a Fölszállott a Páva című vetélkedő díjnyertes produkcióiban. Lesz táncház és bábszínház.

A Kölcsey Központban, a Modemben és a Baltazár Dezső téren már javában tartanak a programok, melyeken a részvétel ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!