Hajdú-Bihar

2013.02.05. 15:49

Az ország élővilága 3 szinten

Gyöngyös - A hegyre menet vagy jövet érdemes útba ejteni a Mátra Múzeumot.

Gyöngyös - A hegyre menet vagy jövet érdemes útba ejteni a Mátra Múzeumot.Az Északi-középhegység, benne a Mátrával már önmagában annyi látnivalót kínál, hogy sokan ügyet sem vetnek a közeli városra. Pedig a Gyöngyös is tartogat szépségeket, melyek közül különösen látványos a Mátra Múzeum és annak is a természettudományi pavilonja. A 2009-ben átadott modern épületben három emeleten egy hatalmas fán és körülötte tárlókban Magyarország flórája és faunája megtalálható.

Érdemes időt szánni a nézelődésre, mert szinte befogadhatatlan az a gazdagság, amit oda felhalmoztak a nagyszerű kiállítás készítői. Órákat el lehet tölteni a kis magyarázó szövegekben és képeken bemutatott állatok, növények felfedezésével a tárlókban. A szinteken áttörő fa körül pedig élőhelyük, illetve annak metszetében is megfigyelhetők az állatok.

S ha, még ennyi sem lenne elég kiegészíthetjük ismeretünket a színpompás lepke- és bogárgyűjtemény megtekintésével, búcsúzóul pedig egy pálmaház gazdag kínálatával fejelhetjük meg tartalmas látogatásunk.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!