Hajdú-Bihar

2013.02.27. 17:48

Járóbeteg-ellátás: mehet!

Debrecen - Miért tartozik Debrecen azon kevesek közé, akik az államra bízzák a feladatot?

Debrecen - Miért tartozik Debrecen azon kevesek közé, akik az államra bízzák a feladatot?A válasz - ha akarjuk - nagyon egyszerű: mert évente 40 millió forintnyi többletkiadást jelentene az önkormányzat számára, ha maga működtetné a járóbeteg-szakellátást – áll az előterjesztésben. (2012-ben 2 milliárd 377 milliós költség merült fel, az OEP-támogatás pedig csak 2 milliárd 335 milliót tett ki.) Kósa Lajos polgármester tehát határidőn belül (február 15-ig) előzetes nyilatkozatot tett arról, hogy a város lemond a működtetésről. Ezt kell ma megerősíteni a képviselőknek.

Kérdeztük ugyan, de nem kaptunk választ arra, miből keletkezett plusz 40 milliós kiadás Debrecenben, ha az ellátásokat a biztosító megtéríti. Előfordulhat-e, hogy nálunk az egészségügyi holdingban való működés növeli a költségeket? Nem tudjuk.

Pedig a válasz annál is érdekesebb lenne, mivel a Világgazdaság online cikke szerint „Közel sem lesz teljes körű a szakrendelők államosítása, miután az érintett önkormányzatok mintegy 90 százaléka úgy döntött: megtartja a rendelőt. A százhuszonhárom önkormányzati járóbeteg-szakrendelőből egyelőre mindössze tizenegyet adnak át az államnak” – áll a cikkben.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!