Hajdú-Bihar

2013.02.14. 07:59

Nézőpont: Unfair play

Inkább a fiatal korukból adódó tapasztalatlanság, jóhiszeműség és butaság ballépésének tudom felfogni, mintsem valódi ártó szándéknak a Hallgatói Hálózat debreceni aktivistáinak azon elhatározását, hogy híveket szerezzenek a 2014-es stadionépítés ellenében - Ratalics László jegyzete.

Inkább a fiatal korukból adódó tapasztalatlanság, jóhiszeműség és butaság ballépésének tudom felfogni, mintsem valódi ártó szándéknak a Hallgatói Hálózat debreceni aktivistáinak azon elhatározását, hogy híveket szerezzenek a 2014-es stadionépítés ellenében - Ratalics László jegyzete. Jó lett volna, ha akad a közelükben, aki képes plasztikusan megfogalmazni számukra, hogy a magyar foci legyen akármilyen gyenge, a cívisvárosban pont most, amikor a Loki eddigi történelmének legjobb időszakát futja, eretnekség a stadion ellen érvelni.

Jó lett volna idejében rávezetni őket arra, ami a debreceniekben a Budapestre utazgatás kényelmetlenségénél is nagyobb űrt hagyott: hogy Cristiano Ronaldóék (Manchester United) vagy Gerrardék (Liverpool) sosem kezelhettek le a focibarátokkal legalább egy fotó erejéig a Piac utcán, és a helyiek nem ihattak együtt a híres angol és olasz drukkerekkel a sarkon, holott igény bőven lett volna rá. Lemaradtunk a futball térképéről, mármint debrecenileg, basszus, mert nem volt egy nyomorult stadion, és ez sokak számára igenis pótolhatatlan veszteség. Ki tudja, egyáltalán lesz-e ilyen lehetőség a következő 25 évben?

Ám ezzel a nyilvánvaló érzéketlenséggel szemben sem akarom elfogadni az ultrák fenyegető fellépését. Nagyvonalúság, uraim, szükségtelen úgy tenni, mintha pár egyetemista zsebében ott lapulna a piros gomb, amivel leállítható volna a stadionprojekt. Ha a drukkerek hangot adnak a nézeteiknek, tegyék, én speciel örülök neki. De hogy bárkitől félni kelljen, csak mert esetleg nem vagyunk egy véleményen, az Debrecenben sem lehet pálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!