Hajdú-Bihar

2013.02.18. 12:42

Szerverhiba vert „hullámokat”

Debrecen - Péntektől a főutak debreceni átvezető szakaszain nem működött a zöldhullám. A „szétesést” a Debreceni Forgalomirányító Központ egyik, a terepi gépekkel való kommunikációt ellátó – a nap 24 órájában működő – szerverének már korábban is tapasztalt hardver meghibásodása okozta, ami pénteken, a délutáni órákban történt.

Debrecen - Péntektől a főutak debreceni átvezető szakaszain nem működött a zöldhullám. A „szétesést” a Debreceni Forgalomirányító Központ egyik, a terepi gépekkel való kommunikációt ellátó – a nap 24 órájában működő – szerverének már korábban is tapasztalt hardver meghibásodása okozta, ami pénteken, a délutáni órákban történt. Ennek következtében volt tapasztalható a zöldhullám hiánya, a megszokottaktól való eltérő működés. A meghibásodott szerveren lévő adatok lementése, „tükrözése” szombaton a késő délutáni órákra befejeződött.

Vasárnap hajnalra a meghibásodott helyett egy másik szervert üzemeltek be, így a Debreceni Forgalomirányító Központ felügyelete alá tartozó terepi forgalomirányító berendezések, valamint a fényjelzőkészülékek vasárnap délelőttre újra a megszokott, előre meghatározott rend szerinti üzemmódban működtek, az egyes csomópontok közötti zöldhullám helyreállt. Ezt a választ kaptuk Pécsi Norberttől, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs főosztályáról, a hét végén sokak által tapasztalt és nekik bosszúságát okozó, megváltozott forgalomszabályozást érintő kérdésünkre.

 - HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!