Hajdú-Bihar

2013.03.13. 13:50

A megyei szervezet elhatárolódik az elnöktől

Debrecen - A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Hajdú-Bihar megyei szervezete a Mendrey Lászlóéval ellentétes állásponton van; arra kérik a PDSZ elnökét, tartsa távol magát azoktól az új vagy régi, civil vagy civilnek látszó politikai akcióktól, amiknek nem látni a hátterét, mögöttes szándékát – üzente Gréczy János, a PDSZ megyei választmányának szóvivője a szerdai, a debreceni Fidesz-székházban rendezett sajtótájékoztatón.

Debrecen - A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Hajdú-Bihar megyei szervezete a Mendrey Lászlóéval ellentétes állásponton van; arra kérik a PDSZ elnökét, tartsa távol magát azoktól az új vagy régi, civil vagy civilnek látszó politikai akcióktól, amiknek nem látni a hátterét, mögöttes szándékát – üzente Gréczy János, a PDSZ megyei választmányának szóvivője a szerdai, a debreceni Fidesz-székházban rendezett sajtótájékoztatón. Hozzátette: A PDSZ pártsemleges és képviseleti demokrácia alapján működő szervezet, Mendrey több nyilatkozatát és tüntetéseken való részévtelét nem egyeztette a vezető testülettel, ezekhez nem használhatja a szakszervezet apparátusát.

Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint Mendrey László az elmúlt napokban a fiatalok demonstrációival kapcsolatban tett kijelentései, illetve magatartása méltatlanok egy pedagógushoz és egy szakszervezeti vezetőhöz is. Úgy véli, a PDSZ elnöke fiatalkorúakat arra biztat, hogy tanítási időben iskolán kívül tartózkodjanak (tüntetés céljából), vagyis szabálysértésre buzdítja őket.

Az Alaptörvény módosítása nem érinti a pedagógusok napi munkáját, ezért az akörüli vitákban való részvételével nem a munkavállalói érdekképviseletet látja el, inkább ellenzéki párt tagjaként viselkedik, „egyemberes politikai show-t mutat be”. Természetesen mindenkinek joga van kifejteni véleményét, de csak törvényes keretek között! – hangsúlyozta Pósán László, megjegyezve, hogy Mendrey László a kormányváltás időszakában „nagyon konstruktívnak tűnt”.

HBN-SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!