Hajdú-Bihar

2013.03.18. 13:59

Lánctalpas segítség Ibrányban

A Bocskai István Lövészdandár erői folyamatosan érkeznek Ibrány térségébe. Lippai Péter ezredes érdeklődésünkre elmondta: - Jelenleg nyolc jármű van a térségben és még kettőt várunk. A szállító járművek kiszolgálását 20 fős legénység végzi - tájékoztatta portálunkat.

A Bocskai István Lövészdandár erői folyamatosan érkeznek Ibrány térségébe. Lippai Péter ezredes érdeklődésünkre elmondta: - Jelenleg nyolc jármű van a térségben és még kettőt várunk. A szállító járművek kiszolgálását 20 fős legénység végzi - tájékoztatta portálunkat. Kótaj egy részén van áram, nagy része viszont áram nélkül áll. 180 fogyasztási helyet bekapcsoltak, 1100 még mindig nincs áram alatt. A lakosság összefogott, így például a telefonokat összegyűjtik és azoknál a lakóknál töltik fel, akiknél van áram. Volt, aki Húsvétra vásárolt be élelmiszert de mindene tönkre ment. A nemrégiben megtartott sajtótájékoztatón dr. Vinnai Győző kormánymegbízott kiemelte a kár elhárításban együttműködő szervezetek példás munkáját.

10 településen 5 ezer adag ételt osztanak ki ezekben az órákban is és legfrissebb információink szerint a megyében 15 000 fogyasztási hely vár még visszakapcsolásra. A felmérések szerint egy 50x70 km-es területen dőlt ki több mint 200 oszlop. Remény van rá, hogy a 20 KV-os hálózat két napon belül helyreáll, de a háztartások úgy nevezett alacsony feszültségű fogyasztási helyeit folyamatosan kapcsolják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!