Hajdú-Bihar

2013.03.07. 19:47

Megrekedt panelprogram

Debrecen - Idén három olyan lépcsőházat korszerűsítenek, melyek 2009-ben pályáztak.

Debrecen - Idén három olyan lépcsőházat korszerűsítenek, melyek 2009-ben pályáztak.

Legutóbb 2009-ben hirdetett az állam panelprogramra vonatkozó kiírást, melyre kétlépcsős eljárás keretében lehetett pályázatot benyújtani. Első körben a társasházaknak a helyi önkormányzatnak, annak jóváhagyását követően pedig a második körben az államnak kellett beküldeniük pályázati dokumentációjukat. Mivel azóta ilyen jellegű pályázati felhívást nem tettek közzé, így a debreceni önkormányzatnak sem állt módjában újabb társasházakat támogatni e tárgykörben. Derült ki a polgármesteri hivataltól kapott válaszból, melyet a panelprogram idei támogatottságáról feltett kérdéseinkre kaptunk.

A városi költségvetés közgyűlési elfogadása előtti napokban a Fidesz frakció sajtótájékoztatóján ugyanis elhangzott, idén 60 millió forintot terveznek ilyen célra, amelyből három lépcsőház lakásainak, illetve épületének a korszerűsítését lehet elvégezni. Mivel Debrecenben még sok százra ráférne, kíváncsiak voltunk, miért csak ilyen kevés közösség él a később megtérülő lehetőséggel, illetve szerepet játszanak-e ebben a panelprogram árnyoldairól időnként felröppenő hírek.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!