Hajdú-Bihar

2013.03.11. 16:07

Visszakapcsolták a lámpát az egyik csomópontban

Debrecen - A lakossági visszajelzések alapján a nagy gyalogos- és gépjárműforgalmat lebonyolító István út–Kishegyesi út csomópontban, a biztonságos közlekedés érdekében február végén a korábbi helyzet állt vissza, vagyis újra normál üzemben működnek hétvégén a jelzőlámpák – tájékoztatott a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya. Biztonsági okok indokolták az eredeti állapot visszaállítását.

Debrecen - A lakossági visszajelzések alapján a nagy gyalogos- és gépjárműforgalmat lebonyolító István út–Kishegyesi út csomópontban, a biztonságos közlekedés érdekében február végén a korábbi helyzet állt vissza, vagyis újra normál üzemben működnek hétvégén a jelzőlámpák – tájékoztatott a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya. Biztonsági okok indokolták az eredeti állapot visszaállítását.Február 9. óta hétvégén (szombaton 14 órától hétfőn reggel 6 óráig) sárga villogó üzemmódban működnek a közlekedési lámpák több, városi kezelésben levő útszakaszon. Ezek egyike (volt) az István és a Kishegyesi út kereszteződése; az érintett többi csomópontban továbbra is sárgán villognak a fényjelző készülékek.

Esetleg máshol is

A megváltoztatott jelzőlámpás forgalomirányításról a közlekedők részéről alapvetően pozitív visszajelzések érkeztek a polgármesteri hivatalhoz. Tapasztalataink szerint a jelzőlámpák sárga villogóra állítása az átlagosnál kisebb hétvégi forgalom miatt a gépjárművel történő közlekedés felgyorsítását eredményezte” – írja válaszában a városüzemeltetési osztály. Bár korábban szó esett a változtatás kiterjesztéséről, a lehetséges csomópontokra vonatkozó kérdésünkre konkrét választ nem kaptunk, csupán annyit közölt a hivatal, hogy „további módosítások a későbbi tapasztalataink, valamint a közlekedésben résztvevők visszajelzései alapján történhetnek”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!