Hajdú-Bihar

2013.04.22. 13:55

50 éves a Debreceni Sportiskola

Különleges, ünnepi dátumhoz érkezett a Debreceni Sportiskola 2013-ban.

Különleges, ünnepi dátumhoz érkezett a Debreceni Sportiskola 2013-ban. A számtalan kiváló, az élvonalbeli bajnokságokban és nemzetközi versenyeken is nagyszerűen teljesített versenyzőt és még annál is több, máig sportoló egészséges felnőttet útjára indító szervezetet Debrecen Város Tanácsának döntése alapján éppen fél évszázada, 1963-ban alapították. Az 50 esztendős históriát az atlétika, a kézilabda, a torna és az úszás kezdte írni, mára pedig már 11 szakosztály viszi tovább e szép hagyományokat. A Debreceni Sportiskola napjainkig töretlenül működik, hirdeti a sport szépségét s nevel nemes versengésre a fair play keretei között.

Kiállítás

A fél évszázados évforduló tiszteletére 2013-ban nagyszabású programsorozattal készülnek, melynek része lesz egy történeti kiállítás is. A tárlat megszervezéséhez az egykori sportiskolás edzők és tisztségviselők, a sportolók és a szülők segítségét kéri a Sportiskola: olyan relikviákat, fotókat, serlegeket, érmeket, különböző emléktárgyakat várnak, amelyek bemutatásával a fiatal nemzedék és az érdeklődő látogatók egy-egy „szeletet” kaphatnak az 50 esztendős történelem dicső, felidézésre méltó eredményeiből, eseményeiből.

A kiállításra szánt tárgyakat szakosztályonként várják a szakosztályok vezetőinek koordinálásával. A szakosztályvezetők, technikai vezetők elérhetőek a www.dbsportcentrum.hu oldalon olvasható telefonszámokon és e-mail címeken.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!