Hajdú-Bihar

2013.04.17. 08:08

A jelenlegi kijelölés a legjobb

A 2-es villamos nyomvonalán csak egy helyen vannak messze a megállók egymástól.

A 2-es villamos nyomvonalán csak egy helyen vannak messze a megállók egymástól.A 2-es villamos-beruházással kapcsolatban újabban a megállók elhelyezése vetett fel kérdőjeleket. Mint arról beszámoltunk, olvasóink közül többen módosítást, pontosabban ésszerű változtatást szeretnének a megállóhelyek kijelölésében. Az újságban is bemutatott terv alapján a Péterfia utcáról lekanyarodó nyomvonalon a Kölcsey tanítóképzőtől még száz méterre sem lenne a Darabos utcai, ám onnan jókora gyalogúttal érhető a Honvéd utca sarkára tervezett megálló.

Az említett két végpont között pedig szinte mértani pontossággal félúton van a Kölcsey Központtal szembeni megállási lehetőség. Oda miért nem terveztek megállóhelyet, és esetleg lehetne-e még módosítani a kivitelezést? Erre kértünk választ Varga László városfejlesztési főosztályvezetőtől, a villamosprojekt megvalósítási egység vezetőjétől.

Kapcsolat a buszokkal

A szakember szerint a jelenlegi kijelölésnél nem lenne jobb, ugyanis a Darabos utca sarkán épülő megálló közvetlenül az ottani buszjáratok megállóhelye mellett lesz. Másrészt a Bethlen, illetve a Hunyadi utcai lakosok választhatnak, hogy a Darabos vagy a Csemete utca felé indulnak felszállni a villamosra, onnan majd félúton van mindkettő, azaz 200-250 méterre.

A főosztályvezető hozzátette, a Görgey utcai huroknál ugyan van még egy ilyen hosszú szakasz két megálló között, de légvonalban közlekedve jelentősen lerövidíthető a távolság. Elmondta, a nyomvonal kijelölésekor rendezett lakossági fórumon sem vetődött fel, hogy a Bethlen utca sarkán is kialakítsanak egyet.

„Gyorsító” kifizetés

A megállók helyét tisztázva Miklóssy Ferencet a kivitelező ATK Konzorcium Kft. vezető vállalkozása, a Keviép Kft. ügyvezetőjétől érdeklődtünk: hol tart már a kivitelezés. Az ügyvezető elmondta, jelenleg még a korábbi vezető kivitelező által nem túl tervszerűen megkezdett, és félbemaradt munkákat fejezik be, de rövidesen felgyorsulnak az események és még látványosabban fognak haladni. Ebben sokat segítene, ha a korábbi vezető kivitelező, az Arcadom Zrt. engedményezné az alvállalkozók elmaradt járandóságának a kifizetését. Erről Varga László úgy nyilatkozott, a zrt-vel megegyeztek, hogy ezt péntekig elvégzi.

 

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!