Hajdú-Bihar

2013.04.05. 15:28

Kedden „megállnak” az okmányirodák!

Szabó Erika államtitkár Rácz Róbert megyei kormánymegbízottal együtt kereste fel pénteken délelőtt a Debreceni Járási Hivatal okmányirodáját.

Szabó Erika államtitkár Rácz Róbert megyei kormánymegbízottal együtt kereste fel pénteken délelőtt a Debreceni Járási Hivatal okmányirodáját. Ne kelljen az állampolgárnak keresgélni, hogy mely ügyét hol intézheti el, hanem lehetőleg egyetlen helyen szolgálják ki, minél magasabb színvonalon! Ez volt a szándék a kormányablakok kialakításával – mondta Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár pénteken Debrecenben.

A járási hivatali látogatása során felkereste a Kálvin téri okmányirodát és a Darabos utcai kormányablakot, s az utóbbiban Rácz Róbert kormánymegbízottal együtt állt a sajtó munkatársai elé. Emlékeztetett rá, hogy a kormányablakok két éve működnek minden megyeszékhelyen és megyei jogú városban.

Rácz Róbert hozzátette: 2013 végéig minden járási székhelyen, ahol okmányiroda működik, lesz kormányablak, s azokban az állam hatósági ügyeivel kapcsolatos 2500 ügykörben fogadják majd a lakosokat. Jelenleg a megye 10 járásközpontja mellett 9 járási kirendeltség található, további 11 településen állandó ügysegéd áll rendelkezésre, 52 lakóhelyen pedig időszakos ügysegédekhez fordulhatnak a megyében élők – mondta egyebek mellett Rácz Róbert kormánymegbízott.

Végül egy fontos, aktuális információt közölt: április 9-én, kedden nem lesz ügyintézés az ország egyetlen okmányirodájában sem. Akinek ekkorra volt időpontja – s rendelkezésükre állt az e-mail címe – már értesítették.

Mint később megtudtuk, az uniós tagságunkkal összefüggő technikai ok áll a háttérben, amelyről az érintett szervezetek viszonylag későn értesültek. Úgy szervezik azonban a munkát, hogy akik emiatt hátrányt szenvednek, azok a számukra alkalmas új időpontban elsőbbséget élvezzenek.

A kormányablakokban az ügyintézés e napon is zavartalan lesz!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!