Hajdú-Bihar

2013.04.18. 08:36

Díjazott hangszeresek és komponisták

Továbbra is jól veszik a versenyeket a debreceni Kodályosok.

Továbbra is jól veszik a versenyeket a debreceni Kodályosok.A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és ZeneiskolaAMI szakközépiskolás diákjai az elmúlt két hónapban négy versenyen is remekeltek. A klarinét szakos növendékek a február 22-24. között Szabadkán (Szerbia) megrendezett FEMUS 2013. Nemzetközi Fúvósversenyen vettek részt. A III. korcsoportban Bokács Ágota I. helyezett arany, Szabó Tamás I. helyezett ezüst, Miklósi Fruzsina I. helyezett bronz, a IV. korcsoportban Tóth Máté I. helyezett ezüst minősítést kapott.

A tanárokat is elismerik

Március 22-24. között Győrben versenyeztek a klarinétosok. A XIII. Országos Richter János Klarinétverseny I. korcsoportjában Miklósi Fruzsina I. helyezést, a II. korcsoportban Szabó Tamás III. helyezést, a III. korcsoportban Tóth Máté II. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Áchim Tibor, zongorán kísért Richter Edit, aki a győri versenyen Tanári Különdíjat kapott a zsűritől.

A szakközépiskola adott otthont március 25-27. között az Elek Tihamér emlékére megrendezett IX. Országos Fuvolaversenynek, ahol Debrecent az iskola 3 tanulója képviselte és mindhárman díjazásban részesültek.

A II. korcsoportban Tóth Fruzsina I. helyezést és Különdíjat, Földi Nikolett II. helyezést és Különdíjat, a III. korcsoportban Elek Martin Különdíjat kapott. Felkészítő tanáraik Kozma András és Regős Imre, zongorakísérőjük Szilágyi Valéria tanárnő.

A budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola által meghirdetett Sugár Rezső Zeneszerzőversenyen április 10-én „Virágok” c. darabjával Dobos Dániel megosztott I. helyezést ért el. A művet előadó Szilágyi Valéria tanárnő különdíjat kapott. Dobos Dániel felkészítő tanárai: Barabás Árpád és Szigeti Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!