Hajdú-Bihar

2013.04.02. 09:08

Egy hallássérültekkel foglalkozó egyesület élete

Debrecen - A nehézségek ellenére szép teljesítményekkel büszkélkednek.

Debrecen - A nehézségek ellenére szép teljesítményekkel büszkélkednek.

 Szűcs Helga, a Siketek Futball és Sport Klub elnöke minden nap foglalkozik egyesületével és próbálja őket segíteni abban, hogy a sérült sportolók helyzete javuljon. Fiatalon csöppent bele a sport világába, szívügyének érzi a siketek támogatását. Beszélgetésünkben beavatott minket a klub mindennapjaiba.

– Születésemtől kezdve kapcsolatban állok a Siketek Futball és Sport Klubbal, édesapám vezette a klubot több, mint húsz évig, ő az egyik alapító tag. Régebben nagypályán fociztam, ez mára már inkább hobbivá vált – mondja Helga, majd a kezdetekről beszél. – Először női futballal foglalkoztam és 2009-től vettem át itt a vezetést. Most jár le a négy éves ciklus, de természetesen ismét benyújtom a pályázatomat – mondta a klub jelenlegi elnöke.

Sok probléma

Egy sportklub irányítása rengeteg időt vesz igénybe, Helgának azonban azzal is meg kell birkóznia, hogy Budapesten él és hétvégén jár le Debrecenbe.

– Napi egy-két órámba telik beszélni a tagokkal, vagy hivatali ügyeket intézni. Amikor Budapestre költöztem, nehéz volt megoldani az egyesület teendőit. Az internet segítségével azonban megkönnyebbült a dolgom – nyilatkozza Helga és áttér a csapat bemutatására. – Két éve állt össze a gárda magja. A felkészülésünkben nem lenne gond az anyagiakon kívül. Télen nem tartunk edzéseket, nincs lehetőségünk terembérlésre. A játékosok távol laknak egymástól, nyáron focikupákra járunk, hogy szokják egymást – avat be minket nehézségeikbe. – November óta három pályázatot adtunk be, ezek közül kettő nem volt sikeres, a harmadik eredményére még várunk. A székhelyünkön lévő irodánkat –ami közel négyszáz kupát rejt– a Siketek és Nagyothallók Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete biztosítja díjmentesen hosszú évek óta. Ezért nagyon hálásak vagyunk– avat be minket az elnök.

Nincs rossz emlék

Az eredményeink közül a tavalyi országos bajnoki címünkre, illetve a mostani Magyar Kupa győzelemre vagyok a legbüszkébb. A Magyar Kupában az MLSZ idén először fogadta be a döntőnket, ez nagy előrelépésnek számít – fogalmaz Helga, majd a célokról esik szó. – Nehéz célokat kitűzni magunk elé. Az elsők között a Magyar Kupa győzelem szerepelt, a másik az Országos bajnoki cím megvédése. Álmunk, hogy elinduljunk futsal NB II-es bajnokságban, de félő, hogy ez nem sikerül. Kevesen tudják, hogy a futball mellett bowlinggal foglalkozik az egyesületünk. Nagy öröm számunkra, hogy mindkét sportágban országos sikereket érnek el versenyzőink – fejezi be a beszélgetést a klubelnök.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!