Hajdú-Bihar

2013.04.22. 10:11

"Fuss a vakvezető kutyákért!"

Debrecen - A segítő négylábúak világnapján a Békás tónál várják az érdeklődőket.

Debrecen - A segítő négylábúak világnapján a Békás tónál várják az érdeklődőket. - Mindig öröm egy sikeres vizsgáról beszámolni, s nekünk idén ez már másodszor adatik meg. Januárban Denisz és gazdája, Zsombor, most pedig Maci és Holló Róbert tettek sikeres vizsgát - tájékoztatta lapunkat Szűcs András, a Hajdúsági Vakvezető-és Segítőkutya Képzésért Alapítvány munkatársa, megjegyezve: adományozóik nélkül ez nem sikerülhetne. Megtudtuk, újabb négylábú találhat véglegesen gazdára, ha a következő páros, Babik Tamás és Sunny is sikeresen teljesít.

Egyéb örömhírről is beszámolt még Szűcs András: a vakvezető kutyák világnapja alkalmából, s az alapítvány fennállásának ötödik évfordulóján családi programmal várják az érdeklődőket a Békás tónál április 27-én délelőtt. A "Fuss a vakvezető kutyákért!" elnevezésű rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a vakvezető kutyák képzésének fontosságára, hiszen segítségükkel vak embertársaink teljesebb életet élhetnek, szabadabban, magabiztosabban mozoghatnak a hétköznapokban.

 

A program

9.30-10 óráig regisztráció

10-10.30 terápiás kutyák bemutatója

10.30-11.00 vakvezető kutyás bemutató

11.00-11.20 Bátrak futása

11.25-11.40 Futás a vakvezető kutyákért a Békás tó körül

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!