Hajdú-Bihar

2013.04.22. 11:17

Ismét igényelhető az anyajuhtartás támogatása

Debrecen - Április 11-től május 27-ig lehet anyajuhtartásra támogatási kérelmet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

Debrecen - Április 11-től május 27-ig lehet anyajuhtartásra támogatási kérelmet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A termeléshez kötött, állatlétszám alapú anyajuhtartás támogatása egyike az egységes területalapú támogatáshoz kapcsolódó átmeneti nemzeti támogatásoknak. A kérelmező köteles a juhokat száz egymást követő napon át (május 28-tól) birtokán tartani.

A támogatható minimális állatszám tíz egyed. Az igénybevétel további feltétele, hogy a gazdálkodó gondoskodjon az állattenyésztési törvényben foglaltak szerinti apaállat használatról, valamint a tenyészetében tartott állatállománynak a juh-és kecskefélék rendelet szerinti tartós jelöléséről, folyamatos nyilvántartásáról és az adatok bejelentéséről.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!