Hajdú-Bihar

2013.04.01. 14:26

Nézőpont: Változó idők

A fenti címre hallgató Edda-nóta jutott eszembe a minap a cívisváros egyik ékkövének, a DVSC-TEVA gárdájának talán csak ködös álmokban felsejlő jövőjét firtatván - Tamás Nándor jegyzete.

A fenti címre hallgató Edda-nóta jutott eszembe a minap a cívisváros egyik ékkövének, a DVSC-TEVA gárdájának talán csak ködös álmokban felsejlő jövőjét firtatván - Tamás Nándor jegyzete.Persze, ennek a lehetséges, talán gyökeres irányváltásnak pont vasárnap, az Újpest elleni 0-1-es vereség mondott némileg ellent, ugyanis a Nagyerdőn jóideje mumusnak számító lilák megint elvittek három pontot Debrecenből, ráadásul úgy, ahogyan csak Kabáték tudnak: egy számunkra szerencsétlen öngóllal, a vendégek szempontjából pedig jókora mázlival.

Az is sejthető volt, hogy a korábbi Loki-csatár ezúttal is borsot tör majd a hajdúsági közönség orra alá. Hogy mégis változásról elmélkedem itt, annak az az oka, hogy jól látható, a DVSC egy-két éven belül szinte teljességgel megújulhat. Ez, nyilván, sokaknak tetszeni fog, s biztosan lesznek ellenzői is a megújhodásnak.

Hamarosan átadják a Debreceni Labdarúgó Akadémiát, ami az eddig sem harmatos utánpótlásképzést emelheti a honi átlag fölé és jövőre az új Nagyerdei Stadion is ablakot nyit nekünk Európára.

Meglehet, a DVSC címere is új köntösben tetszeleg majd, még ha oly sokan tiltakoznak is szurkolói körökben, de új befektetők lehetséges szerepvállalásáról is suttognak a városban. Az azonban tény, bármerre is visz a Lokomotív útja az elkövetkezendő években, évtizedekben, a mögöttünk hagyott bő tíz esztendő példátlan sikereiért csak köszönet jár azoknak, akik tevékeny részesei voltak az aranyveretes korszaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!