Hajdú-Bihar

2014.02.24. 12:09

Szerdáig lehet fizetni a kötelezőt

Nyíregyháza - Az évfordulóval új kötelező gépjármű felelősségbiztosítást kötőknek az első díjrészletet március 1-ig kell befizetniük.

Nyíregyháza - Az évfordulóval új kötelező gépjármű felelősségbiztosítást kötőknek az első díjrészletet március 1-ig kell befizetniük.

Kincses Mihály hűséges előfizetőnk javasolta, hogy írjunk a „kötelezőről”, mert sokakat érint, és sürget a határidő. Nos, való igaz, az évfordulóval új kötelező gépjármű felelősségbiztosítást kötőknek az első díjrészletet március 1-ig kell befizetniük, de aki csekken fizet, annak szerda az utolsó határnap, hogy a pénz időben megérkezzen a biztosítóhoz. A jogszabály 60 napos haladékot ad a fizetésre, de a díjnak legkésőbb február utolsó napján meg kell érkeznie a biztosítóhoz.

Aki nem fizet időben, annak megszűnik a kgfb szerződése. Utólag csak az eredeti biztosítójával állíthatja helyre a szerződést az autós, miután a biztosítás nélküli napokra kifizette a fedezetlenségi díjat. Ez jelentős összeg is lehet: az autó teljesítményétől függően napi 260-600 forint.

A Magyar Biztosítók Szövetsége közölte, hogy a múlt év végi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási kampányban újra 300 ezerrel esett a biztosítót váltók száma, így a 2010-es 1,3 millióról 400 ezerre csökkent a számuk.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!