Hajdú-Bihar

2014.07.21. 08:14

Jegyzet: Az égből a mennybe

Nem mondok újat, számos módon közlekedhetünk. A szárazföldön, a vízen, a föld alatt és a levegőben is eljuthatunk bárhová. Tulajdonképpen rajtunk múlik – meg azért a pénztárcánkon, és hogy mennyire sietünk éppen –, hogy melyiket választjuk. Sipeki Attila jegyzete.

Nem mondok újat, számos módon közlekedhetünk. A szárazföldön, a vízen, a föld alatt és a levegőben is eljuthatunk bárhová. Tulajdonképpen rajtunk múlik – meg azért a pénztárcánkon, és hogy mennyire sietünk éppen –, hogy melyiket választjuk. Sipeki Attila jegyzete.Sokan a légi utazást tartják a legbiztonságosabbnak, egyre többen is választják talán. Jómagam mindig is különleges élménynek tartottam, ha akár csak testközelből láthattam repülőgépet. Pár éve volt szerencsém a középiskolával Párizsba utazni repülővel. Csak háromszor féltem: amikor felszálltunk, amikor leszálltunk és út közben. Az élmény mellett akarva-akaratlan rossz gondolatok is keringtek a fejemben, hogy mi lesz, ha pont aznap, pont azt a gépet szemeli ki valaki magának, mint a filmekben szokás. Csütörtökön Amszterdamban felszállás után majd háromszáz ember volt biztos abban, hogy pár órával később már Kuala Lumpur repterén landolnak majd és értesíthetik szeretteiket: megérkeztek. Ehelyett a hozzátartozóiknak a híradásokból kellett megtudniuk, hogy Ukrajna felett lelőtték a gépet, amin családanyák, családfők, testvérek utaztak. Háromszáz élet, háromszáz család. Úgy tűnik, a felhők felett sem tudunk elbújni a rosszak elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!