Hajdú-Bihar

2014.07.29. 07:37

Nézőpont: Legalizálni vagy sem?

Lehet, hogy a következő kijelentésem miatt sokaknak nem leszek szimpatikus, de vállalom, mert vannak érveim, melyek mellette szólnak: támogatom a marihuána legalizálását. Csáki Alexandra jegyzete.

Lehet, hogy a következő kijelentésem miatt sokaknak nem leszek szimpatikus, de vállalom, mert vannak érveim, melyek mellette szólnak: támogatom a marihuána legalizálását. Csáki Alexandra jegyzete.

A törvényhozók több nyugati országban fejet hajtottak már az orvostudomány előtt, mely bebizonyította, hogy a fű csökkenti a fájdalmat, a daganatos betegek kezelésével járó mellékhatásokat, megnyugtat, a legújabb kutatások szerint pedig a pattanásokat is eltünteti. Az orvosi marihuána – ami természetes, nem tartalmaz szintetikus anyagokat – kiválthatná a fájdalomcsillapítókat, amelyek nagy része roncsolja a májat és a vesét. Nem misztifikálom túl, a rákot nem gyógyítja, de megkönnyíti a kemoterápiások életét, sőt, azokét is, akiknek már ez az agresszív beavatkozás sem használ.

Pozitív tulajdonságai közé sorolnám még, hogy beszívott fiatalokhoz még nem kellett soha rendőrt hívni, ellentétben azokkal, akik néhány sörtől és felestől erősre isszák magukat, hőzöngenek, kárt tesznek magukban és másokban. A négy fal között tütükéző és a családjukat kékre-zöldre verő apukákról már nem is beszélve.

Nem mondom, hogy átmenet nélkül írják alá a politikusaink a fű legalizálását, mert arra még nem vagyunk felkészülve – pontosan a felelőtlen kölykök miatt. Az orvosi vényre kapható marihuánára azonban nagy szükség lenne, már csak azért is, mert rosszindulatú daganatos megbetegedésekben a világelsők között állunk. Persze ezek csak ideák, hiszen mihez kezdenének akkor a gyógyszergyártó cégek? A lélek fájdalmának enyhítésére mondjuk tömhetnének egy pipát…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!