Hajdú-Bihar

2014.08.16. 18:37

Megindult a közlekedés a békéscsabai és a záhonyi vasútvonalon

Budapest, 2014. augusztus 16., szombat (MTI) - Megindult a vasúti közlekedés a békéscsabai és a záhonyi vonal közös szakaszán, miután a rendőrség és a MÁV Zrt. balesetvizsgálói szombat délután fél öt körül továbbengedték az ott megsérült vonatot - közölte a Mávinform az MTI-vel. A menetrend szerinti közlekedés csak a késő esti órákra állhat helyre.

Budapest, 2014. augusztus 16., szombat (MTI) - Megindult a vasúti közlekedés a békéscsabai és a záhonyi vonal közös szakaszán, miután a rendőrség és a MÁV Zrt. balesetvizsgálói szombat délután fél öt körül továbbengedték az ott megsérült vonatot - közölte a Mávinform az MTI-vel. A menetrend szerinti közlekedés csak a késő esti órákra állhat helyre.Szolnok, illetve Szajol állomáson több, azonos irányba tartó szerelvényt összekapcsoltak a további torlódások és késések elkerülése érdekében.

A vonatközlekedés azt követően állt le, hogy Szolnok és Szajol között egy munkagép felsértette egy vonat mozdonyának és első személykocsijának oldalát kora délután. A baleset akkor történt, amikor az egyik vágány átépítésén dolgozó munkagép markolójával befordult a Ceglédről Záhonyba tartó személyvonat útjába.

A sérült vonatot a szakemberek továbbengedték Szajolig, ahol a baleset körülményeit tovább vizsgálják.

A Szolnok és Szajol közötti az egyik legforgalmasabb magyarországi vasúti szakasz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!