Hajdú-Bihar

2015.01.14. 08:12

Nem mindegy: Al-Kaida vagy Alkaloida!?

Nyíregyháza - A Terrorelhárítási Központ felkészült minden intézkedésre a biztonságért.

Nyíregyháza - A Terrorelhárítási Központ felkészült minden intézkedésre a biztonságért.Vérengzés, mészárlás, merénylet... Forrong a világ. Magyarországon e tekintetben a nyugalom az úr, de jobb félni, mint megijedni. Legalábbis ennek reményében fordultunk a Terrorelhárítási Központhoz, azt tudakolva, hogy miként viszonyulnak a kialakult nemzetközi helyzethez.

– A Terrorelhárítási Központ folyamatosan figyelemmel kísérte a Párizsban zajló eseményeket, illetve elemzi és értékeli az ott történteket – kezdte reagálását a Kelet-Magyarország érdeklődésére a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztályának képviseletében Zsuppán Attila. – Jelenleg nem rendelkezünk olyan információkkal, amelyek arra utalnának, hogy a Párizsban történt merényletnek bármilyen magyar vonatkozása lenne. Arról sincs tudomásunk, hogy a francia fővárosban lezajlott események olyan biztonsági kockázatot jelentenének Magyarországra nézve, amely különleges intézkedéseket indokolna. A TEK első kézből, a francia társzervektől is folyamatosan kap hiteles információkat, és amennyiben szükséges, úgy felkészült minden olyan intézkedés megtételére, ami az ország biztonsága érdekében elengedhetetlen.

Rémhírkeltésre, pánikkeltésre nincs ok. Szabolcs-Szatmár-Beregnek annyi köze van az egészhez, hogy az Al-Kaida és az Alkaloida kiejtése meglehetősen áthallásos.

A franciaországi terrorcselekmények kapcsán a katasztrófavédelmi igazgatóságtól azt kérdeztük, hogy hoztak-e különleges intézkedéseket, volt-e országos szintű egyeztetés, vannak-e a megyében olyan objektumok (víztározó, erőmű...), amelyek fokozott védelmet igényelnek? Kiderült, az ilyen jellegű egyeztetések „nem publikusak”.

KM–BM, LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!