Hajdú-Bihar

2015.04.17. 08:26

Jegyzet: Szárazon a légtérben

<em>Az egyik fapados légitársaság megtiltotta a Glasgow–Ibiza járaton utazóknak, hogy a vámmentes övezetben vásárolt alkoholos italokkal szálljanak fel a gépre. Aki mégis megpróbál becsempészni egy kis dugi piát, az repülhet. Nem a géppel, hanem a gépről.</em> Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Az egyik fapados légitársaság megtiltotta a Glasgow–Ibiza járaton utazóknak, hogy a vámmentes övezetben vásárolt alkoholos italokkal szálljanak fel a gépre. Aki mégis megpróbál becsempészni egy kis dugi piát, az repülhet. Nem a géppel, hanem a gépről. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Azért voltak kénytelenek bekeményíteni, mert nem egyszer megtörtént, a skót ifjoncok a szervezetükbe betáplált szesz mennyiségétől olyannyira a felhők fölött érezték magukat, hogy viselkedésükkel már a repülés biztonságát veszélyeztették.

A minap szárnyra kapott hír két dolgot juttatott az eszembe: azt, hogy mennyire ódzkodom a repüléstől, és az első utamat a sztratoszféra felé. Franciaország, Toulouse volt az úti célunk 2003-ban. A junior kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a váróteremben megkérdezte: ki repül először? Többedmagammal jelentkeztem, mire edzőnk már töltötte is nekünk, „repülőszüzeknek” a szíverősítőt, hátha ettől kevésbé lesz tele a gatya. Nem röstellem, ezzel a trükkel azóta is bátran élek, ha gépre kell ülnöm. No nem a skót fiatalok példája lebeg a szemem előtt, de jelentem, nálam működik a rendszer. Persze, én tudom, hol a határ, ellentétben a mostantól Ibizáig szárazon utazó glasgow-i bulihuligánokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!