Hajdúszoboszló hírei

2012.09.20. 07:42

Állatmentő csapat kér eledelt a kutyáknak

Hajdúszoboszló - Egyszerre tíz állat megmentéséről kell gondoskodni a három embernek.

Hajdúszoboszló - Egyszerre tíz állat megmentéséről kell gondoskodni a három embernek.Két hete rendkívül rossz tartási körülmények közül került tíz kutya a szoboszlói gyepmesteri telepre, nagy és kistestűek, szukák-kanok vegyesen. Közülük eddig két felnőtt német juhászt, egy kölyök német juhász keveréket és legutóbb egy - mint kiderült - vemhes, ugyanakkor nagyon sovány tacskó keveréket sikerült biztonságba helyezni és állatorvoshoz juttatni annak a három embernek, akik megszállottan foglalkoznak a gyepmesteri telepre került állatok mentésével, gyógyításával, kihelyezésével. Mint egyikük – Gál Krisztina – a Naplónak elmondta, a kutyák csonttá fogyva, rendkívül félősen, bizalmatlanul kerültek be. Az őket körül vevő világ töredékét sem ismerik, most próbálják szocializálni, hogy normális életet élhessenek.

Munkájukban eddig is nagyon sokat köszönhetnek a Derecskei Állatbarátok KHE-nek, akikre alkalmanként - a legnehezebb helyzetekben – számíthatnak. Sokat jelent a Napló hozzáállása is - jegyezte meg -, mert a szerkesztőség közlései által több kutya lelt „álomgazdira”.

Ideiglenes befogadók

A mentő csapat erői azonban hirtelen kimerültek. A munka folytatásához feltétlen szükségünk lenne folyamatosan kölyök és felnőtt tápra, konzervre, olyan emberekre, akik ideiglenesen vállalnak egy-egy bajba jutott kutyát, vagy az időnkénti fuvarozásában tudnak segíteni. Telefon: 30/420-04-46.

A mellékelt két képen a mentett német juhászok láthatók. Egyikük, Aliah alig 12 kilogramm, Alfa 14-15 kg, pedig a fajtájához képest kifejezetten nagy kutya.

Ők ketten és sokan mások várnak végleges otthonra. Felnőtt kutyáik csak ivartalanítva, kölykök csak ellenőrzött(!) ivartalanítási kötelezettséggel, oltásokkal, chippel, örökbe fogadási szerződéssel keresnek gazdát! Telefon: 30/420-04-46

HBN-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!