szon-sportoldal

2012.08.27. 17:27

A torontói gátszakadásért

Harminchét helyezésnyi javulás után indul Kanadába Fucsovics Márton, akire három verseny vár.

Harminchét helyezésnyi javulás után indul Kanadába Fucsovics Márton, akire három verseny vár.A tavalyi év kivételével a nyár vége-ősz eleje rendre az amerikai kontinensen éri Fucsovics Mártont. A nyíregyházi teniszező juniorkorú versenyzőként kétszer is megjárta az ilyenkor esedékes US Opent, vagyis az Egyesült Államok nyílt bajnokságát (nem mellesleg, 2009-ben párosban győztesként tért haza), kedden pedig Kanada felé veszi az irányt. Az úticél Toronto, ahol három egymást követő héten lép fel, három különböző ITF-future-viadalon.

Átlépett egy küszöböt

– Az első verseny salak-, a másik kettő keménypályás lesz – ismertette a menetrendet Fucsovics Márton, aki hétfőn búcsúképpen Kántor Csaba gyúró szakavatott kezei közé került. – Jó formában és jó erőben érzem magam, az előző versenyeim nem sikerültek rosszul, a szlovákiai Tátralomnicon végre átléptem egy küszöböt, és hat sikertelenül megvívott elődöntő után végre bejutottam a finélába. Igaz, a végső elsőséget nem tudtam elhódítani, mert a korábban az első száz között jegyzett cseh ellenfelem a kritikus helyzetekben képtelen volt hibázni. Remélem, Torontóban egy újabb gát szakad át, és megszerzem pályafutásom első profi tornagyőzelmét. A mezőnyben alig lesz európai játékos, így szinte csupa ismeretlen észak-amerikaival kell majd felvennem a versenyt.

Ami késik, nem múlik

Marcit egyébként jó hírrel szembesítettük, hiszen tőlünk tudta meg, hogy az előző hetihez képest 37 pozíciót javított az ATP-világranglistán, és a jelenlegi 505. helyezése karrierje eddigi legjobbja.

– Titkon azért bíztam benne, hogy bekerülök az első ötszáz közé, de ami késik, nem múlik – így Fucsovics. – Nagyon remélem, hogy Kanadában tovább tudok javítani a jelenlegi pozíciómon, ebben segíthet, hogy októberig nincs megvédendő pontom, tehát minden megnyert meccsel előrébb tudok lépni. Az első kanadai versenyem a jövő héten esedékes, addig edzeni és akklimatizálódni fogunk. Edzőmmel, Jan Solcanival együtt utazunk, illetve velünk tart egy fiatal, szlovák származású svájci versenyző is, aki az edzőpartnerem lesz, illetve párosban is rajthoz állunk.

Fucsovics Márton közel egy hónapig tartózkodik majd a világ másik végén, ahonnan szeptember 24-én tér haza. Kántor Csaba azt is megsúgta, hogy a világranglista nagyjából hanyadik helyezettjeként száll majd le a repülőről Budapesten, de ez addig legyen a beavatottak titka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!