Nagyvilág

2011.01.24. 17:38

Kényszerleszállás egy fenyegetőző utas miatt vadászgépek kíséretében

<p>A brit légierő két vadászgépének kíséretében szállt le hétfőn az Etihad arab légitársaság utasszállítója a londoni Stansted reptéren, miután a gép kénytelen volt megváltoztatni útvonalát az egyik utas fenyegetőzése miatt. A hatóságok bejelentése szerint a fenyegetőző egy 37 éves brit férfi, akit őrizetbe vettek.</p>

A gép Abu Dhabiból tartott a londoni Heathrow-ra, amikor a pilóta azt jelentette a légiirányításnak, hogy az egyik utas felfordulást okoz és fenyegetőzik. A gépet ezután a Stansted reptér felé irányították, majd brit harci gépek vették közre két oldalról.

Az incidensben és a kényszerleszállásban senki nem sérült meg, a reptéren nem kellett módosítani a forgalmi rendet - közölte a Stansted szóvivője. A brit hatóságok közlése szerint az incidens feltehetően nem volt terrorcselekmény. Az Etihad légitársaság szóvivője azt mondta, hogy"a férfi fenyegetőzése miatt nem volt veszélyben sem a gép, sem az utasok".

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!