Hamilton: Olyan, mintha Disneylandben lennénk!

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton - © Fotó: AFP
Budapest – Ha megnyerné a vasárnapi 31. Magyar Nagydíjat, Lewis Hamilton a Hungaroring abszolút győzelmi csúcstartójává lépne elő. A Mercedes brit pilótája természetesen a dobogó legfelső fokát veszi célba, de mint a Kelet-Magyarországnak csütörtökön elárulta: nem a rekord beállítása a legfőbb motivációja.


A brit négy mogyoródi diadalnál tart, így Michael Schumacherrel társbérletben vezetik hazánk autósport-központjának F1-es örökranglistáját. Érdeklődésünkre a háromszoros világbajnok nyomatékosította, hogy nem tartja számon saját rekordjait: – Őszintén szólva nem foglalkozom a statisztikákkal. Azért állok így ehhez a dologhoz, mert így amikor felemlegetik a rekordjaimat, csúcsaimat, az sokkal különlegesebbnek hat. Tényleg mindig meglepődöm, amikor ezekkel szembesítenek. Örülök, hogy ennyire jól szerepeltem eddig itt a Hungaroringen. Ez a hely tényleg különleges számomra. Büszke és boldog vagyok amiatt, hogy társbérletben máris rekorder vagyok itt. Persze jó lenne, ha a lista élére tudnék kerülni. Hogy ez idén történik meg, jövőre vagy máskor, majd meglátjuk! – mondta Hamilton, akit vélhetően sokkal inkább motivál, hogy a vb-ponttáblázaton mindössze egyetlen ponttal van lemaradva listavezető márkatársától, Nico Rosbergtől, így jó szereplés esetén a tabella élére állhat.
2007, 2014 és 2015 világbajnoka a legnépszerűbb versenyzők közé tartozik hazánkban és a Magyar Nagydíj hétvégéjét egy Disneyland-i kiruccanáshoz hasonlította.

– A rajongók egyszerűen csodálatosak itt. Fogalmam sincs, hogy miért, de a magyar szurkolók nagyon kedvelnek engem. A világ legtávolabbi pontjára is képesek néhányan elutazni miattam, itt pedig rendszeresen mesés hangulatot teremtenek. Az időjárás is mindig fantasztikus, Budapest határozottan Európa egyik legjobb városa, mindez pedig vegyül a rajongók szeretetével. Picit olyan, mintha egy remek vakáción lennénk Disneylandben és felülnénk a hullámvasútra, ahol az enyém az első ülés.

Mint ismeretes, a Hungaroring az egyetlen helyszín, amelyet a turbós hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta a Mercedes még nem tudott bevenni. Ez kedvezőtlen előjel a csillagosok számára, ráadásul a mogyoródihoz hasonló lassú, kanyargós pályákon a Red Bull is képes megrázni magát. – A Red Bull kifejezetten erős az ilyen helyszíneken és a Ferrari is képes lehet meglepetést okozni. Úgy gondolom, hogy kicsi lesz a különbség, de nincs ezzel semmi gond. Gyerünk, versenyezzünk! – mondta lapunknak a 44-es rajtszámú Mercedes pilótája.

Hamilton azon versenyzők egyike, akik lelkes hívei voltak a Hungaroring leharcolt, lestrapált, harminc éves aszfaltjának, így érdekes módon a brit egyáltalán nem örült annak, hogy a pályát újraaszfaltozták és lecserélték a rázóköveket. – Nem is értem, miért burkolták újra… A viccet félretéve, biztosan nyomós ok volt erre, de a pálya a régi, döcögős aszfalttal is fantasztikus volt. A jó borhoz tudnám hasonlítani. Semmi kétség, kiváló pálya lesz az új aszfalttal is, de meg kell értenünk a rejtelmeit – fogalmazott a 31 esztendős versenyző.
– Mészáros Sándor –
hirdetés