HAON - Jegyzet

2012.06.19. 08:17

Jegyzet: Nem a vége, a kezdete

<em>Egyelőre csak sejtem, hogy – persze csak jelképesen – inkább bánat-, mint örömkönnyeket hullajtsunk azért, mert az Európai Bizottság két témában indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen.</em> <strong>Kovács Zsolt jegyzete.</strong>

Egyelőre csak sejtem, hogy – persze csak jelképesen – inkább bánat-, mint örömkönnyeket hullajtsunk azért, mert az Európai Bizottság két témában indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen. Kovács Zsolt jegyzete.Várható volt persze, hiszen megmondta Orbán Viktor is, hogy a bírák kötelező nyugdíjazása, valamint az adatvédelmi felügyelő hatóságának állítólagos megsértése ügyén majd az Unió luxemburgi székhelyű legfőbb bírói testülete mondja ki, hogy kinél a jogbizonyosság. Persze tudjuk, hogy nem az igazság, mert a saját szemszögéből nézve az Uniónak, illetve Magyarország kormányának is igaza van. Ez pedig már szerintem más kategória.

Mégpedig a politikáé, amelynek európai uniós változata úgy összességében véve nem szívleli az orbáni formát. Mint ahogy igaz ez viszont is – legalább is a hazai kommunikációból ez szüremlik át. Kétségem sincs afelől, hogy az uniós bírósági döntés a politika mentén születik majd meg. Ez pedig nem a vége, hanem a kezdete lehet az újabb erőpróbáknak.

Csak óvatosan kérdezem meg, hogy szükségünk van-e erre nekünk, amikor az országunk olyan kiszolgáltatott helyzetben van, mint amilyenben már nagyon régen volt? Se pénz, se posztó… És most már támogatónk sem. Legalább is nem onnan, ahová bíróság elé citáltak bennünket.

Kovács Zsolt

[email protected]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!