HAON - Jegyzet

2012.11.01. 17:56

Jegyzet: Megfogja?

<em>Bajnai Gordon lakossági fórumot tartott Komlón. S miközben a hírek még csak arról szólnak, hogy a Haza és Haladás talán megugraná a parlamenti küszöböt, a kormányzó erőkkel kritikus sajtó máris grállovagként üdvözöli, kellemeskedő tudósításokkal, baráti interjúkkal vixolja fényesre a korábbi miniszterelnök páncélját.</em> <strong>Ratalics László jegyzete.</strong>

Bajnai Gordon lakossági fórumot tartott Komlón. S miközben a hírek még csak arról szólnak, hogy a Haza és Haladás talán megugraná a parlamenti küszöböt, a kormányzó erőkkel kritikus sajtó máris grállovagként üdvözöli, kellemeskedő tudósításokkal, baráti interjúkkal vixolja fényesre a korábbi miniszterelnök páncélját. Ratalics László jegyzete.Ezzel együtt – bár sok van még a 2014-es választásokig – Bajnai mintha egy hegy ellen indulna rohamra. Jó kérdés, miként lehetséges legyőzni a behemótot, főleg, ha Bajnai tartózkodni látszik a „kétharmados forradalom” bazári gátlástalanságától, s inkább a „demokratikus értékek” visszaszerzésére helyezné a hangsúlyt, elviekben szakítva azzal a kormányzati elitizmussal, amely kvázi egy tíz éves hülyegyerek szellemi színvonalán kezeli a saját népét (jegyezzük meg: az istenadta nép jelentős része még ezt a szintet sem éri el, nem is hivatott érett szellemi vezetésre, másképp szólva: félázsiai).

De Bajnainál fontosabb, hogy mi lesz Orbánnal, aki veszett tárcsákat a magasba lendítő súlyemelőként áll előttünk, „Forint”, „Devizahitelek”, „Bankok”, „Brüsszel”, „IMF”, sorolhatnánk, mi minden tapad a kezéhez e pillanatban. Volt bátorsága felvenni, volt ereje kinyomni, de most a holtpontjára került az irdatlan súly: sikerül-e megtartani, vagy a mélybe hullik minden? Elejti, fújjog a bal, megfogja, mantrázza a jobb, de ez az a verseny, amely még nincs lefutva.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!