HAON - Jegyzet

2013.01.19. 10:31

Jegyzet: Vihar után

<em>Ki lesz a Csokonai Színház vezetője a Nemzetibe távozó Vidnyánszki Attila helyett, ezt találgatják most a Fodrásznő rajongói, miközben Trill Zsolték várható távozása felett keseregnek távolabbi Illúziók nélkül, egyre nyilvánvalóbban. A közgyűlés a jövő héten megszavazza szépen a direktori állásra kiírandó pályázatot, júliustól pedig hol volt, hol nem volt néhány mesés férfi, szárnyakkal, de inkább autómobillal távoznak a fővárosba, hogy ott játszanak tovább a lecsengő vihar után.</em> <strong>Ratalics László jegyzete.</strong>

Ki lesz a Csokonai Színház vezetője a Nemzetibe távozó Vidnyánszki Attila helyett, ezt találgatják most a Fodrásznő rajongói, miközben Trill Zsolték várható távozása felett keseregnek távolabbi Illúziók nélkül, egyre nyilvánvalóbban. A közgyűlés a jövő héten megszavazza szépen a direktori állásra kiírandó pályázatot, júliustól pedig hol volt, hol nem volt néhány mesés férfi, szárnyakkal, de inkább autómobillal távoznak a fővárosba, hogy ott játszanak tovább a lecsengő vihar után. Ratalics László jegyzete.Vidnyánszki tagadhatatlanul megosztotta a helyi közönséget: rendezései többek számára emészthetetlennek bizonyultak, a nézők egy része ideig-óráig küzdött becsülettel, ám amikor megint nélküle ment el a busz (a szó rendes és átvitt értelmében), színház helyett inkább rágyújtottak egy Pápa-Paks örökrangadóra, begyúrtak egy sós rudat, unokáztak. De akár elfogadjuk ezt, akár vitatkozunk vele, valójában mit sem számít. Vidnyánszki ugyanis érzésem szerint nekünk, debrecenieknek sokkal inkább „a beregszásziakról”, Szűcs Nelliről, Trill Zsoltról, Kristán Attiláról marad emlékezetes, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Ma ugyanis ők a nagybetűs színház. S ha van valami, ami vigasztalhatja az embert majdani hiányuk felett, az talán az, hogy örvendhet ezen ízig-vérig színészek sikereinek a Nemzetiben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!