HAON lakóhelyem

2012.09.20. 08:46

Hamisított ruhák 28 millióért

28 millió forint értékű hamisított ruházati terméket szállított az a kamion, amelyet Ártándon tartóztattak fel a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai.

28 millió forint értékű hamisított ruházati terméket szállított az a kamion, amelyet Ártándon tartóztattak fel a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai.A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek gyanússá vált egy Törökországból érkező és általános ruhaneműket szállító kamiont, ezért a szokásosnál alaposabb vizsgálat alá vetették. A NAV munkatársai először szúrópróbaszerűen választottak ki és bontottak fel néhány ruhás zsákot kamion rakterében. A gyanú beigazolódott, hiszen a kiválasztott zsákok mindegyikében olyan védjeggyel ellátott ruhákat találtak, amelyeken egy egyszerű szemrevételezés alapján is látható volt, hogy azok anyagukban, kidolgozottságukban is silány minőségűek, viszont a rajtuk elhelyezett hamis jelzésekkel alkalmasak arra, hogy a vevőket megtévesszék.

Ezt követően a pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a teljes szállítmányt, amelyben közel 5 ezer darab hamis márkajelzéssel (GUESS, Hello Kitty, Zara, DC Shoes, Element) ellátott pólót, pulóvert és nadrágot találtak.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai a 28 millió forint értékű hamis ruházati terméket lefoglalták és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.

Az idei évben Ártándon 187 millió forint értékű hamis ruhát foglaltak le a pénzügyőrök - tájékoztatta portálunkat Kupecz József pénzügyőr őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!