Nyíregyháza hírei

2014.05.20. 13:11

Tovább folytatják az együttműködést

Nyíregyháza - Több évtizede van szoros kapcsolat Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és a kínai Heilongjiang tartomány között. Az együttműködési megállapodást 2007-ben és 2013-ban megújították a partnerek.

Nyíregyháza - Több évtizede van szoros kapcsolat Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és a kínai Heilongjiang tartomány között. Az együttműködési megállapodást 2007-ben és 2013-ban megújították a partnerek. A kapcsolatok további erősítése érdekében négytagú kínai delegáció érkezett hétfőn Nyíregyházára, hogy minél teljesebb képet kapjon a városról és a megyéről, megismerkedjen az együttműködés további lehetőségeiről.

Mint Seszták Oszkár, a megyei önkormányzat vezetője lapunknak elmondta, a kínai vendégek tájékoztatókat hallgattak meg az önkormányzati és az állami szervek munkájáról, a gazdaság helyzetéről, valamint a befektetési lehetőségekről. Információkat kaptak többek között az agrárkamara és az iparkamara feladatairól, Nyíregyháza fejlődéséről, az ipari park nyújtotta előnyökről.

Xu Guangming, Heilongjiang tartomány külügyi irodájának főigazgató-helyettese úgy értékelte a látottakat és a hallottakat, hogy a küldöttség a rövid idő ellenére is elérte célját, hiszen jobban megismerték a megyét és az országot. A kínai delegáció vezetője megerősítette, hogy folytatni szeretnék az együttműködést kulturális, gazdasági és kereskedelmi területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!