haon-sportoldal

2008.10.26. 18:20

Adorján Zoltán: a legenda tovább él

<p>Szombaton délután több ezer drukker gondolta úgy, hogy nem hagyhatja ki a vissza nem térő alkalmat és még egyszer (állítólag utoljára) megnézi Adorján Zoltánt versenyezni.&#160;<A href="http://video.haon.hu/video/31770/salakmotor"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<DIA alt="Salakmotor 2008.10.26." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Salakmotor_2008_10_26_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Salakmotor 2008.10.26." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Furcsa érzés volt, olyan bizsergető. Egyszerre megható és ünnepi, de azért kicsit féltettük is. Az idol újra motorra ült, ráadásul ifjú titánok ellen. A debreceni nemzetközi egyéni versenysorozat legtöbb résztvevője akkor még meg sem született, amikor a Bajnok már javában járta a világot és gyűjtötte a babérkoszorúkat.

Nekik ez mindenképpen megtiszteltetés és emlékezetes momentum volt Adorján ellen bizonyítani. De mit jelenthetett a 13-szoros egyéni magyar bajnoknak ez a derbi? A nagy szerelem újbóli fellobbanását, az utóbbi években megcsappant adrenalin szint felturbózását az egekig.

Újabb fejezet

Amikor az első futamában felcsapódott a startszalag és Adorján úgy lőtt ki a startkockából, mint évekkel ezelőtt, számtalan szempár borult könnybe. Megfiatalodtunk! Visszautaztunk az időben, és csodáltuk, hogy egy zseniális klasszist láthatunk versenyezni újra a Gázvezeték utcai oválpályán.

Az örökös magyar bajnok a start után megszerezett első helyett nem tékozolta el, rutinból megoldotta a feladatot és egyszer sem hibázva nyert!

A Bajnok öt futamából ötször aratott rajt-cél győzelmet és ezzel megnyerte a viadalt. Ahogy azt megszokhattuk, Adorján neve mellett 15 pont szerepelt a műsorfüzetekben a derbi végén, s ahogy az volt mindig is, mosolyogva, boldogan és szerényen fogadta a gratulációkat a dobogónál és a depóban. Még egy felejthetetlen emlék, amit az „Adorján-dossziéba” tehetünk.

Itt a vége!

A Macec-kupa záró fordulóját Adorján Zoltán nyerte 15 ponttal, megelőzve a horvát Kovacicot (14 pont) és az ukrán Cukanovot (12). A nap vesztese Fekete Sándor volt, aki két motorhibát követően 5 pontot vesztett, s így a megszerzett 8 egység a 6. helyhez volt elegendő. A derbi legfiatalabb versenyzője, a 13 éves Benkő Roland szintén 8 pontot szerzett.

Egyik szemünk sír, a másik nevet

  • Aki jegyet váltott a Titanicra
  • Életveszélyben Tabaka József
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!