haon-sportoldal

2008.11.14. 22:44

Tizennégy góllal nyertek!

<p>Pécs – Győzelemmel köszönt el szurkolóitól a téli szünet előtt a Tajtavill-Nyíradony együttese: a lányok Pécsen léptek pályára, és nagy különbséggel, 34–20–ra verték meg a Pikker-PTE-PEAC csapatát.</p>

Így a hajdú-bihari alakulat megerősítette nyolcadik helyét a tabellán, s tizenkét mérkőzés során összesen tizenegy pontot gyűjtött. Ezzel majdnem sikerült teljesíteni az eredeti célkitűzést, a tizenkét egység megszerzését.

A pécsiek ugyan eddig nem sok sikerrel büszkélkedhettek a bajnokságban, semmiképpen nem lebecsülendő ellenféllel szemben léptek pályára a nyíradonyiak. Ugyanakkor Köstner Vilmos, a Tajtavill vezetőedzője a meccs előtt a Naplónak adott nyilatkozatában leszögezte: nyerni szeretnének a Dunántúlon. A vendégek ennek megfelelően is kezdtek, s már az első percekben vezetésre tettek szert, majd fokozatosan növelték előnyüket. A második félidőben már több mint tíz gól volt az előnyük, végül 20–34-et mutatott az eredményjelző, amikor megszólalt a találkozó végét jelző hang.

Így két emlékezetes sikerrel – a múlt hét végén a Vác ellen fordítottak nyolcgólos hátrányból – vonulhatnak pihenőre a Tajtavill játékosai és stábja. A folytatás január 10-én következik, s rögtön – ahogy mondani szokták – nagy falattal: a Ferencvárost fogadják a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban.

A tények

Pikker-PTE-PEAC–Tajtavill-Nyíradony 20–34 (12–16)
Pécs, 300 néző. Vezette: Kisfalvi, Béli.

Pécs: Vígh – Gráner 3, Weitner 2/1, Székely 3/1, Vasas 4, Darányi 4, Horváth P.
Csere: Radochay (kapus), Danyi 1, Tóth B., Horváth V. 1/1, Guya, Stier, Gogolák 2.
Edző: Tabajdi Ferenc.

Nyíradony: Király – Flaska 2, Sopronyi 5/1, Kudor 2, Sütő M. 1, Pádár M. 1, Sütő E. 5.
Csere: Lajtos (kapus), Szamosi L. 5, Gulyás 3, Szamosi A. 3, Szűcs N. 3, Varsányi 3, Such 1.
Edző: Köstner Vilmos.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 6/3, illetve 1/1.

- Üveges Szilvia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!