haon-sportoldal

2008.12.11. 16:42

Az utolsó bajnoki 2008-ban

<p>Debrecen – Az évadnak még bőven hátravan a lényegi része, ám maga 2008 már nem tartogat több NB I/A-s férfi kosárlabda-mérkőzést a debrecenieknek pénteket követően.</p>

A remek formában lévő, legutóbb a bajnoki cím egyik esélyeseként számon tartott Albacompot legyőző Soproni sÖrdögök jönnek városunkba, a vendéglátó pedig természetesen a DEKE lesz, amelynek kispadján először ül vezetőedzőként Fodor Péter, aki gyakorlatilag csak kedd estétől foglalkozik a kerettel.

A december 12-én, 18 órakor, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban esedékes találkozóra már a sebtében kiadott évközi bérlettel is be lehet menni, valamint a kezdésig a csarnok bejáratánál még le lehet adni a „Fészek” és „Fecske” Családok Átmeneti Otthona lakói részére szánt, nem használt ruhaneműket – aki így tesz, fél áron kap napijegyet.

Fodor Pétert kérdeztük a pénteki meccs esélyeiről, illetve, hogy mit vár el saját csapatától, valamint mire számít a látogatók részéről. – Még csak három napja dolgozunk együtt, de mindenképpen szeretnék javulást látni a játékosoknál, a csapatnál a DEKE utolsó meccséhez képest.

Számomra sosincs előre feladott mérkőzés, így ezúttal is győzelemre játszunk, de tudni kell, hogy erős ellenfél jön Debrecenbe, amely ráadásul nagy önbizalommal várja ezt a csatát, mivel jelentős győzelmet aratott nemrég, így ha azt a formáját futja, a Sopron az esélyesebb.

A soproniaknál egyedül az adhat okot az elővigyázatosságra, hogy Couisnard és Brooks is sérüléssel bajlódik, a játékuk így kérdéses még – előbbi legutóbb sem lépett pályára már. Ám információink szerint a sÖrdögök vezetőedzője, Meszlényi Róbert – bár óvatosan fogalmazott, mert szerinte meleggé válhat a pite bárkinek a DEKE otthonában – így vagy úgy, de egyértelműen vendégsikert vár.

A DEKE kerete egészséges kosarasokból áll, nagy újdonságra pedig azért még nem lehet számítani az edzőcsere kapcsán sem, ám sokan lehetnek kíváncsiak arra, hogy a gárda játéka mennyiben tükrözi majd Fodor Péter jelenlétét, vagy ez csupán később jelentkezik-e markánsabban.

Ami mégis újszerű lehet, hogy a DEKE együttesét várhatóan fiatal, középiskolás kosarasokból, emellett zeneművészetet tanuló harsonásokból, trombitásokból és dobosokból álló kis „rezesbanda” fogja szervezetten támogatni, a lelátón helyet foglalva, megadva az alaphangot a várhatóan élvezetes találkozóhoz.

Bérletet adtak ki

A DEKE hátralévő hazai A-csoportos bajnoki mérkőzéseire (csak az alapszakaszra) még a héten bérletet adott ki a klub, mivel erre igény mutatkozott (ezek amúgy a B-csoportra is érvényesek). Az évadot bérletek nélkül kezdte az egyesület, ám most – akár a helyi kosárlabdát szeretőknek szánt karácsonyi ajándékként is fel lehet ezt fogni – módosított hozzáállásán a vezetőség.

Az egyetlen 2008-as és a 2009-ben esedékes további nyolc A-csoportos meccs felnőtt-, valamint diák-nyugdíjas bérleteit a pénteki derbi előtt a pénztárban, valamint a DEKE irodában folyamatosan meg lehet vásárolni.

Koppányi Szabolcs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!