haon-sportoldal

2008.12.28. 17:41

Így úsztak 2008-ban

<p>Debrecen – A Debreceni Szenior Úszó Klub tagjai számos sikert tudhatnak maguk mögött ebben az évben is, most sorba szedtük, mik azok a produktumok, amikre igazán büszkék lehetnek.</p>

Debrecen város vezetése 2008-ban 1 millió forintos vízfelületi támogatásban részesítette a Debreceni Szenior Úszó Klubot, a csapat tagjai remélik, hogy a kedvezményes edzések jövőre is folytatódhatnak és hasonló sikerekben lesz részük, mint idén.

A SIKEREK

 Jaczkó Eszter, a Klub fiatal versenyzője áprilisában részt vett az ausztráliai Perthben megrendezett Szenior Úszó Világbajnokságon. A gyulai XXXVIII. országos szenior bajnokságon a megyék és a főváros közötti csapatversenyben második helyezést értek el a debreceniek.

Az 54 fős csapat közel 350 egyéni rajttal és 31 váltó szerepléssel képviseltette magát a viadalon. Országos csúcsot úszott korcsoportjában Mechler Andrea, Krasznai Róbert és Rentka László debreceni szenior versenyző.

A hazai és külföldi medencei és a nyári nyíltvízi versenyeken is számos csapattag vett részt és állhatott dobogóra. Puskás Pál négyszeres szenior Európa-bajnok úszót, aki jelenleg is hat országos csúcsot tart korcsoportjában, sportolói, sportvezetői életművéért Debrecen Város Önkormányzata Hajós Alfréd díjban részesítette.

A Szervátültetettek Európa Játékán Würzburgban Krucsó Zsolt úszásban négy egyéni és két váltó versenyszámban győzött, ahol a játékok legeredményesebb férfi versenyzőjének választották.

A Syma Sport- és Rendezvényközpontban a Sportcsillagok Gáláján a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetségének (Fonesz) díjazottjai között – két nagy sportember, Sors Tamás és Szekeres Pál paralimpikonok mögött – a harmadik helyen végzett a debreceni szenior úszóként is versenyző Krucsó Zsolt. Kovács Lukácsné az I. országos szenior játékokon Győrben korcsoportjában hat elsőséggel végzett.

 Nyíregyházán Nagy Sándor Tibor, Gyulán Fodor György, Csongrádon és Egerben Rentka László a legeredményesebb férfi versenyző címet, Hódmezővásárhelyen Bonivárt Ágnes a legeredményesebb női versenyző címet nyerte el. Jurák Árpád Egerben a második volt az eredményességi listán. Zalaegerszegen egy 12 órás egyéni éjszakai úszóversenyen Rentka László 39 800 méteres összteljesítménnyel a második helyen végzett.

Rentka öt versenyzőtársa, Bálint Lóránt, Gyepesi István, Godó Bence, Fodor György és Fizil Ádám kedvet kapott ahhoz, hogy Debrecenben saját rendezésben részt vegyen egy hasonló megmérettetésen. Az egyesület további saját rendezvényei voltak: 33 órás váltóúszás, 2000 méteres és az 5000 méteres medencei úszás, 4 órás nyíradonyi váltóúszás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!