haon-sportoldal

2009.01.10. 20:59

Nem sikerült a bravúr: nyert a Fradi

<p>Nyíradony – Noha sokan reménykedtek pontszerzésben, sőt akár győzelemben is, elmaradt a bravúr szombaton: a Budapest Bank-FTC győzelmet aratott a Tajtavill-Nyíradony otthonában. <dia width="960" height="800" alt="Nyíradony-FTC női kézilabda mérkőzés 2009.01.10."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ny_radony_FTC_n__337_i_k_zilabda_m_rk__337_/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Nyíradony-FTC női kézilabda mérkőzés 2009.01.10." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/video/36096/tajtavill-nyiradony---ftc-noi-kezilabda-merkozes"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Teljesen megtelt a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnok a Ferencváros elleni összecsapásra: a vendégcsapattal jelentős számú szurkoló érkezett, s a helyi érdeklődők sem voltak kevesen.

 A decemberi nyíradonyi felkészülési tornán meglehetősen szoros mérkőzést vívott a két alakulat – akkor két góllal nyert a Fradi –, így sokan bíztak abban, hogy a nyíradonyi lányok megszorongathatják ellenfelüket, sőt akár meglepetést is okozhatnak.

A találkozó azonban nehezen kezdődött a hazaiak számára. Ugyan az első találatot ők szerezték Sopronyi révén, utána viszont egymás után négy gólt lőtt a Ferencváros – amire csupán az ötödik percben válaszolt a Nyíradony. A nyolcadik percben már 6–2 volt az állás a zöld-fehérek javára, ám a következő pillanatokban gyors lerohanásgólokkal egyenlített a Tajtavill – a helyi szurkolók nagy örömére.

Az FTC időt kért, és a rövid megbeszélés a fővárosi csapat hasznára vált: a tizenhetedik percre sikerült újra négygólosra növelni az előnyüket (7–11). Ezúttal Köstner Vilmos, a hazaiak mestere tartott egyperces kupaktanácsot, ám ezután eredménytelenül zárult a nyíradonyi támadás, és a Fradi szerzett újabb gólt: immár ötre nőtt a különbség.

Az első játékrész utolsó tíz percében az irányító Kudor remek játékával és több lerohanásgóllal újra sikerült felzárkózni, és két perccel a szünet előtt megint egyenlő volt az állás. Bár a pihenőig két találatot juttatott a hálóba a Ferencváros, még nyitottnak tűnt a mérkőzés.

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan nehezen – és ráadásul emberhátrányban – indult a Nyíradony számára. A Fradi újra elhúzott, gyorsan ötgólos lett a differencia. A feketemezes hazaiak kapaszkodtak, Sopronyi, Kudor és Pádár találataival a félidő közepére közelebb lopakodtak – a negyvenharmadik percben 24–25-öt mutatott az eredményjelző –, de nem sikerült egyenlíteni.

A következő percekben két-három gólos volt a különbség, az utolsó percekben pedig egyértelművé vált a vendéggyőzelem. Már héttel is vezettek Szucsánszkiék, végül 33–38-ra kapott ki a Tajtavill-Nyíradony.

A hazaik nem tudták a mérkőzésen „kikapcsolni” a Zácsik-Szucsánszki-Szamoránsky Piroska hármast, és a szélső Berta Melinda is igen eredményesen játszott. Ugyanakkor többen megjegyezték a nézőtéren is, hogy a játékvezetés a vendégeknek kedvezett.
A Tajtavill-Nyíradony gárdája következő bajnoki találkozóját Hódmezővásárhelyen játssza január 17-én.

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: Szélsők és kapus nélkül tisztességgel helytálltunk, de amíg csak négy ember kézilabdázik, nem nyerhetünk.
Elek Gábor: Idényünk egyik legjobb játékvezetésével, a szurkolóink támogatásával fontos két pontot szereztünk egy nagyon jó állapotban lévő Nyíradony ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!