haon-sportoldal

2010.07.15. 17:03

Pitbull-tarolás Tiszafüreden

<p>Kitűnően szerepeltek a Pitbull Combat Debrecen versenyzői a Tiszafüreden megrendezett nemzetközi küzdősportgálán.</p>

Ötszáz fő kísérte figyelemmel a tiszafüredi sportcsarnokban lebonyolított viadalt, ahol MMA, K-1 és K-3 szabályrendszerben ütköztek a harcosok.

A hazai küzdősporttársadalom több meghatározó egyénisége is ringbe lépett, a Polgár-testvérek a kiskesztyűs bunyó legjobbjai közé tartoznak, de a nyíregyházi Piskóti Gergő is nemzetközileg jegyzett sportoló. Akárcsak a Pitbull Combat Debrecen topfighterei, Soltész László és Zahari Vince, akik jó képességű román ellenfeleket legyőzve bizonyították képességeiket.

Megverte az állkapocstörőt

Soltész azt a Marius Pannint verte magabiztosan, aki korábban egy ütéssel eltörte a legjobb magyar MMA-harcos, a világbajnok Felföldi „Hegylakó” Szabolcs állkapcsát. (Súlyos sérülése ellenére Felföldi K.O.-val nyerte az összecsapást.) A Debreceni Egyetemen tanuló vegyészhallgató felkészült Panin harcmodorából, ügyesen tért ki a romboló bombák elől, majd földön karfeszítéssel mattolta kőkemény kihívóját. Soltész László a Pitbull Combat Debrecen színeiben továbbra is veretlen, Kovács Szabolcs csapatfőnök úgy tervezi, szeptemberben Európa-bajnoki címmérkőzést szervez számára Debrecenben.

Zahari Vince is formában volt

Az utóbbi időben egy-két vereséget begyűjtő Zahari Vince is megmutatta, ha formában van, bárkit képes megrendszabályozni. Tiszafüreden Dana Romeo tapasztalta meg, hogy az egykori birkózó nemcsak a fojtást és a karfeszítést alkalmazza kitünően, de ütései is kemények, az első menetben Zahari földön olyan ütészáporban részesítette az egyébként becsülettel küzdő román fiút, hogy az már nem tudott kiállni a második felvonásra.

Forgóütéssel küldte padlóra

Az est leglátványosabb győzelmét K-3-ban a mindössze 17 éves Kálucz Martin aratta, a DVSC egykori bunyósa az akciófilmekből jól ismert forgóütéssel küldte padlóra a 31 éves Tiba Mihályt. De szép sikert könyvelhetett el a tehetséges Pallás Richárd is, akit kisebb sérülései sem tudtak visszatartani a harctól.

Nagyot bunyózott Fényes Zsolt és Csorvási Tamás is, előbbi a román Ciocarla Mariust verte nagy hirig után, utóbbi a stílus legjobbjai közé tartozó nyíregyházi Nagy Péter ellen bizonyult jobbnak. Rácz Krisztián is sikerrel vívta meg a szatmárnémeti Határőr SC színeiben induló Varga Attila elleni derbijét, de jár az elismerés Taskó Rodrigónak is, a több szakágban is eredményes Pitbull-fighter nézőszórakoztató meccsen csak minimális különbséggel maradt alul a tiszacsegei Zsiga ellen.

- Mindenki nagyot harcolt, jó formát mutatott, elégedett vagyok a csapat teljesítményével – összegzett Hutai László vezetőedző. – Persze, hibák most is voltak, ezeket majd ki kell javítanunk az edzéseken. Minél több, a tiszafüredihez hasonló színvonalú rendezvényen kell meccselniük a srácoknak, csak ez szolgálhatja a rutinszerzést, a fejlődést.

A Pitbull Combat Debrecen harcosai Hutai László vezetőedző irányításával július 18-tól egyhetes tiszacsegei edzőtáborral készülnek a további viadalokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!