haon-sportoldal

2010.11.03. 20:26

A Fradi-katlanban játszott a Loki

<p>Debrecen – Újabb komoly összecsapás várt a Lokira: az ősi rivális Ferencváros volt a DVSC-Korvex ellenfele a hazai női kézilabda-bajnokságban. Sopronyiék szerdán 18 óra 45 perctől játszottak a fővárosban. Élőben tudósítottunk!</p>

–Szinte minden mérkőzés rangadó az utóbbi időben, kezdve a Bajnokok Ligája-selejtezőkkel, folytatva a BL-csoportmeccsekkel és a magyar élmezőny tagjai ellen vívott találkozókkal. Ebbe a sorba illeszkedik a Fradi elleni derbi – jegyezte meg Köstner Vilmos, a Loki vezetőedzője. – Mindig is nagy jelentőséggel bírt ez a párosítás, hiszen a vetélkedés, illetve az élmezőnybeli tagság jellemző mindkét csapatra. Az itt megszerzett, illetve elveszített pontok nagy hatással vannak az együttesek és a szurkolótáborok hangulatára. Mindezt fokozza, hogy idegenben, a televízió nyilvánossága előtt lépünk pályára.

 Higgadt, taktikus játékra lesz szükség

Higgadt, taktikus játékra lesz szükség az FTC „katlanjában” – a Loki azonban számtalan hasonló hőfokú küzdelemben vett részt az elmúlt időszakban. Meg kell akadályozni a zöld-fehérek gyors indításait – ehhez a támadások jó befejezése, a hibák minimalizálása, illetve a gyors visszarendeződések elengedhetetlenek. A Szucsánszki–Tomori–Szamoránsky kapcsolat eredményességének csökkentése ugyancsak kulcsfontosságú lehet – elemezte a szakember a DVSC-Korvex előtt álló feladatot.

 Sok a hiányzó

Nem jó hír, hogy Bognár Barbarának vírusos megbetegedése volt, és Hornyák Dóra is hasonló kórral küzd. Mörtel Renáta, Borbás Rita és Bogdanovics Annamária sérülés, illetve betegség miatt nem állhat a csapat rendelkezésére. Köstner Vilmos reményét fejezte ki, hogy Bognár már játszhat szerdán, s hogy Hornyákot sem gyengíti le nagyon a kór. – Mindig az a legjobb csapat, amelyik pályára lép. A sérülések ugyan szűkítik a lehetőségeket, de ezzel együtt kell élni – jegyezte meg a lányok mestere.

Noha a hét végén már újra a Bajnokok Ligájában kell helytállni a csapatnak – a Lipcse érkezik a cívisvárosba –, egyelőre a Fradi elleni meccsre koncentrál a Loki. Köstner Vilmos hozzáfűzte, bízik abban, hogy a szerdai rangadó feldobja csapatát.

Élőben közvetítjük


A szerdán 18 óra 45 perckor kezdődő, Ferencváros elleni mérkőzés eseményeit az érdeklődők élőben nyomon követhetik a Hajdú Online-on (www.haon.hu).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!