haon-sportoldal

2011.03.27. 19:43

12 órás váltóúszás Debrecenben

<p>Úszás - A Debreceni Szenior Úszó Klub és a Smaragd Delfin az Egészségért Alapítvány először rendezett 12 órás „sprint” váltóversenyt Debrecenben, amelyen végig 50 méterenként váltották egymást a csapattagok.</p>

A 12 órás váltóúszást három csapat teljesítette teljes versenyidőben az Újkerti tanuszodában:

A debreceni szeniorok és egyetemisták hat plusz két fős váltója összesen 1270x50 méterig jutott. A váltó tagjai közül Godó Bence, Godó Soma, Jakoda Ádám, Jakoda Balázs, Salamon Tibor és Rentka László 12 órában, Kókai Dániel és Venczel Miklós 6 órában úszott.

A debreceni szeniorok és egyetemisták másik váltója 26 főből állt. Többen minden második órában úsztak végig a 12 óra alatt: Karácsony Szilvi, Nagy Réka, Torzsa Krisztián, Kovács Enikő és Gombos Réka. Négyszer-ötször egy órás szakaszban segítették váltójukat: Szabó Attila, Kovács Mihály, Krucsó Zsolt transzplantált versenyző, Vas András és Godó Luca. Összesen 1131x50 m-ig +25 m-ig jutott ez a váltó.

A Smaragd Delfin az Egészségért Alapítvány népes csapattal jelent meg, és 883x50 m-t teljesítettek. Ez a csapat februárban a Margit téri uszodában több, mint 200 km-t úszott a Rafael Vidal emlékúszáson.

A Pepe SE egy óra alatt 78x50 m-ig, majd két ráadás 50 m-ig jutott.

A Debreceni Sportcentrum DSI és a Kazinczy Ferenc általános iskola és AMI triatlonistái Fehér Csaba edző vezetésével 250x50 m-rel gyarapították a versenytávot.

Egy pályán lehetett melegíteni, lazítani és „csak úgy” úszni. A rendezvényen Kovács Lukácsné nyugdíjas testnevelő tanár, szenior úszó volt a legidősebb résztvevő 76 évével.

A debreceni szeniorok és egyetemisták a soproni 24 órás váltóúszásra készülnek, ami három hét múlva lesz, továbbá az olimpiai ötpróba (hivatalos nevén: "EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012") 1,5 km-es, 3 km-es és 5 km-es távjainak közös megrendezésére és teljesítésére készülnek a váltóúszás rendezői.

Részletek: http://dszuk.freeweb.hu/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!