haon-sportoldal

2011.04.10. 15:56

Nagy küzdelmek a debreceni Hódosban

<p>Küzdősport - A küzdősport szerelmesei ismét megtöltötték a Hódos Imre Rendezvénycsarnokot. Az olimpiai bronzérmes Csősz Imre nyitotta meg a Magyarország-Kelet-Európa küzdősportgálát.</p>

Az egykori dzsúdóklasszis szavait már jó háromnegyedház hallgatta, rövid időn belül pedig zsúfolásig megteltek a lelátók. A debreceni Pitbullok szempontjából nem indult jól a buli, Rácz Irén MMA-ban extramenetben, Fényes Zsolt és Borbély György K-1-ben az első felvonásban szenvedett vereséget. A két fiú mentségére szóljon, előbbi erős rosszulléttel küszködve vállalta a csatát, utóbbi pedig egy, a programban bekövetkezett mérkőzéscsere miatt szinte bemelegítés nélkül lépett ringbe. Hiba volt…
A fiatal vegyesharcos, Kálucz Martin tűzbe hozta a publikumot, egy menet alatt legyőzte a jó képességű szegedi Hegedűs Andrást. Ha Kálucz továbbra is ilyen alázattal viszonyul a sportághoz, szép jövő áll előtte.

 

Nagyon tudott a fiú...


A gála gerincét adó négyes MMA-torna első mérkőzésén a moldáv Pokatilov földön mattolta az egyik legjobb hazai harcosnak számító Dolog Györgyöt. A VIP-vendégek között tartózkodó debreceni ökölvívóedző, Deél István meg is jegyezte: nagyon tud a moldáv fiú! Mint később kiderült, igaza lett a trénernek.
A másik elődöntőben az elsőszámú debreceni fighter, Soltész László gyorsan letudta földön a román Marius Panin elleni találkozóját, készülhetett a Pokatilov elleni fináléra.


A házigazdák mérlegét újabb három vereség rontotta, a „Kommandós”, Török Imre K-1-ben óriásit meccselt a román Trif Calinnal, győzelemre állt a harmadik menetig, ám akkor „belenézett” egy ütésbe. Az MMA-s Taskó Rodrigó is vesztesen hagyta el a szorítót, nem tudta ellensúlyozni a tőle jóval nehezebb mezőtúri Ökrös fizikai fölényét. Az ifjabbik Zahari, Kristóf heroikus MMA-csatát vívott az aradi Miograd Olarral, sérült combbal is kiharcolta az extramenetet, ott azonban már nem bírt – a győzelmét később kicsit túlünneplő – riválisával.
Zahari Vince, öccse veresége után rendkívül felspannolt állapotban küzdött, minden dühét beleadva, villámgyorsan amortizálta le földön a mezőtúri Sulyokot. Az egykori birkózó kegyelmet nem ismerő stílusával kitűnő hangulatot teremtett a profi 82 kilogrammosok MMA-döntője előtt.

 

Sok tanulság


A nagyrészt talajon zajló Soltész-Pokatilov MMA-torna fináléját felfokozott hangulatban szurkolta végig a publikum. Bár a debreceni fiú tűnt jobbnak, a döntnökök mégis extramenetre küldték a feleket, ahol az elején Soltész dominált, míg a finis riválisáé volt. A pontozóbírók felemás döntés után Pokatilovot látták jobbnak.
- Sok tanulsággal szolgált a gála, melyeket hasznosítanunk kell, ha tovább akarunk lépni. Nagyon köszönjük a közönség támogatását, fantasztikus hangulatban harcolhattak a fiúk – nyilatkozta Hutai László, a Pitbullok vezetőedzője.


Kovács Szabolcs Pitbull-főnök nem a levegőbe beszélt, amikor minőségi külföldi harcosokat ígért a gálára. „Tuti” meccseknek nyoma sem volt, sokszor bizony a hazaiak látták kárát a felkészült román és moldáv harcosok tudásának. A remek hangulatú rendezvény a szünetekben szereplő Megasztárok produkcióinak köszönhetően kicsit hosszúra sikeredett, ám a lelkes közönség dicséretére legyen mondva, végig kitartottak, űzték, hajtották a harcosokat. A hírek szerint decemberben még nagyobb dobásra készülnek a „harci kutyák”. HBN-BZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!