haon-sportoldal

2011.10.22. 17:56

Magosi három ország bajnoka

Salakmotor - Nem borult a papírforma a salakmotoros egyéni magyar bajnokság debreceni zárófordulóján, hiszen a sorozat első két fordulója után vezető Magosi Norbert a Gázvezeték utcai stadionban magabiztos motorozással győzött, s így megszerezte 23 éve tartó pályafutása első bajnoki elsőségét.

Salakmotor - Nem borult a papírforma a salakmotoros egyéni magyar bajnokság debreceni zárófordulóján, hiszen a sorozat első két fordulója után vezető Magosi Norbert a Gázvezeték utcai stadionban magabiztos motorozással győzött, s így megszerezte 23 éve tartó pályafutása első bajnoki elsőségét.(Érdekesség, hogy Magosi ebben a szezonban három ország legjobbja lett, Magyarország mellett Argentínában és Szlovákiában is a dobogó legfelső fokára állhatott. Ugyanilyen bravúrt először Adorján Zoltán vitt véghez 1995-ben, amikor argentin, német és magyar bajnok lett.)

A viadal előtt szintén az aranyéremre aspiráló Szatmári László teljesítményén meglátszott, hogy legutóbb nyolc hete ült motoron, így reális esélye nem volt legyőzni Magosit, igaz bemotorozta magát a döntőbe, de ott már nem tudott meglepetést okozni, Magosi, Tabaka és a szlovén Matija Duh mögött a negyedik helyen zárt.

A bajnoki széria első versenyét sérülés miatt kihagyó címvédő Tabaka József számára az volt a tét a cívisvárosban, hogy megszerzi-e a dobogó harmadik fokát, amihez a korábbi magyar bajnok Stefáni Attilát kellett legyőznie. Tabaka a verseny egészét tekintve négy futamgyőzelmet és két második helyet szerzett (mindkétszer Magosi előzte meg), de ez így is elég volt a második pozícióhoz, ami meghozta az összesítés pontvadászat harmadik helyét a debreceni motoros számára.

A 2011-es bajnoki idény utolsó megmérettetése nemcsak azért volt különleges, mert ez volt az első légpalánkkal felszerelt debreceni viadal, hanem amiatt is, mert nem startgépes, hanem zászlós indítással vágtak neki a versenyzők a futamoknak. A kuriózumnak számító startoknak az volt az oka, hogy az indítótoronyban nem volt áram, amivel működtetni tudták volna a startgépet. Kiemelendő, a startbíró által végzett zászlós indítások során mindössze egy hibás indítást láthatott a publikum.

A 3. forduló eredménye:

1. Magosi Norbert (Big s MSC) 13 pont, 2. Tabaka József (Debrecen Speedway) 12, 3. Matija Duh (szlovén) 11, 4. Szatmári László (Debrecen Speedway) 10, 5. Benkő Roland (Gyulai Speedway Club) 9, 6. Stefáni Attila (Miskolc Speedway) 8.

A bajnokság végeredménye:

1. Magosi 34 pont, 2. Szatmári 28, 3. Tabaka 24, 4. Stefáni 23, 5. Benkő 21, 6. Duh 16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!