haon-sportoldal

2011.11.27. 13:31

Jászberényben nyert a Factum

Kosárlabda - Ingram 46 pontot szórt a jászberényiek kosarába, ezzel nyert a Factum, és megkezdte a felzárkózást.

Kosárlabda - Ingram 46 pontot szórt a jászberényiek kosarába, ezzel nyert a Factum, és megkezdte a felzárkózást.

Úgy látszik jót tett a debrecenieknek a változás, hiszen a héten több fontos esemény is történt a Factum Sport Debrecen NB1/A-s kosárlabda csapatnál. Leigazoltak Németországból egy amerikai bedobót, Damian Saunderst, valamint Mika Turunen edző helyére egy neves spanyol szakembert, Raúl Jimenezt nevezték ki. Bár a Jászberény ellen egyikük sem mutatkozott még be, a csapat így is nagyszerű győzelmet aratott, köszönhetően Ingram parádés játékának, aki egymaga 46 pontot szerzett a találkozón.

Technikai malőrökkel és hazai triplával kezdődött a mérkőzés, amelyet a Jászberény a találkozó nagy részében kézben tartott. A Jones, Hodges, Kejuan triót nem nagyon tudták szabályosan levédekezni a debreceniek, többen hamar begyűjtöttek 2-3 személyi hibát, ám a JKSE így sem tudott 8 pontos különbségnél nagyobbat összeszedni, mert a Factum játékosai támadásban partnerek tudtak lenni a hazaiakkal, akik Ingramról szinte tudomást sem vettek. Az amerikai minden gond nélkül parádézhatott a pályán, és a második negyed végére, minimálisra tudta hozni a Factum a két csapat közti különbséget (51-50).

A nagyszünet után ismét a Jászberény percei következtek, sikerült növelni az előnyüket, ám ismét jött Ingram, és újra partiban volt a Debrecen. Olyannyira, hogy a záró negyedben még a vezetést is megszerezte a Factum, amit ugyan visszaszerzett a JKSE, de a véghajrát jobban bírták a debreceniek. 85-77-es állásnál, 6 perccel a vége előtt a jászberényiek ráültek kicsit az eredményre, amit a vendégek remekül használtak ki. Tóth két triplája, valamint Ingram duplái révén ismét a Factum állt nyerésre, és végül 6 pontos különbséggel meg is nyerte a találkozót.

 

Kosárlabda NB I A, 8. forduló

2011. november 26. Jászberény, 500 néző

Vezette: Hegedűs, Király, Vida (Benczur)

 

Jászberényi KSE - Factum Sport Debrecen

94-100 (28-22, 23-28, 23-23, 20-27)

 

Jászberény: JOHNSON 26/3, HODGES 23/15, Medve 3/3, Fülöp 6, JONES 26. Csere: Helmeczi 3, Horti 2, Antal, Borszéki 2, Wehner 3/3, Sormaz. Vezetőedző: Horváth Balázs.

 

Factum: INGRAM 46/6, Kaluha 5, TÓTH G. 10/6, Izzo 2, SZABÓ M. 11. Csere: Papp T. 2, BOROS 11/6, Balogh A., Takács D. 4, Kovács I. 5/3, Vas V. 4. Vezetőedző: Shirian Ali Akbar.

 

Kipontozódott: Fülöp (27.), illetve Szabó M.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!