haon-sportoldal

2012.03.11. 13:14

DVSC-Teva-KTE: NAGYon fontos találat

Labdarúgás - Pénteken az üldöző Győri ETO 4-1-re verte a Siófok együttesét, ezért az éllovas DVSC-Teva győzelmi kényszerben lépett pályára másnap az OTP Bank Liga 19. fordulójában. A debreceniek ellenfele a Kecskemét volt, amely arról híres, hogy idegenben is bátran felvállalja a támadófocit, nagyjából erre lehetett számítani a vendégektől az Oláh Gábor utcában is. Nos, ebből az első játékrészben vajmi keveset mutattak Tököliék...

Labdarúgás - Pénteken az üldöző Győri ETO 4-1-re verte a Siófok együttesét, ezért az éllovas DVSC-Teva győzelmi kényszerben lépett pályára másnap az OTP Bank Liga 19. fordulójában. A debreceniek ellenfele a Kecskemét volt, amely arról híres, hogy idegenben is bátran felvállalja a támadófocit, nagyjából erre lehetett számítani a vendégektől az Oláh Gábor utcában is. Nos, ebből az első játékrészben vajmi keveset mutattak Tököliék...Ebben persze "ludas" volt a DVSC is, hiszen a kezdéstől fogva komoly nyomás alatt tartotta a lila-fehérek kapuját, aminek a 15. percben meg is lett az eredménye, Szakály Péter cselezgetett a tizenhatos bal sarkánál, majd jobbal a bal alsóba tekert. Pont úgy, mint egy héttel korábban a Fradi ellen.

A KTE a bekapott gól után sem tudott váltani, egyirányú forgalom jellemezte a meccset, de a Loki lehetőségei sorra kimaradtak. Aztán ahogyan lenni szokott, az első kapura tartó lövéséből egyenlített az ellenfél, Bertus használta ki, hogy nem nagyon támadják a védők és 22 méterről kilőtte a bal sarkot.

Katarzis a végén

A szünet után felbátorodott a Kecskemét, nyíltabb játékot játszott, a Debrecen pedig igen sok hibát vétett, különösen a pálya közepén. Kondás Elemér kettős cserére szánta el magát, Kulcsárt és Rezest Meyé, illetve Yannick váltotta. Lassan rendezte sorait a házigazda és Szakály kiharcolt egy büntetőt, amit Coulibaly borzasztó gyengén hajtott végre, Németh Gábor könnyedén hárított!

A kihagyott tizenegyes sem törte meg a Lokit, amely nagy offenzívát indított a győztes gól megszerzése érdekében. A cívisvárosiak erőfeszítéseit a 91. percben koronázta siker, egy szöglet nyomán Nagy Zoltán vágta a kapuba a kipattanó labdát. Fontos sikert aratott a DVSC-Teva, amely nem csak pontokban mérhető, hanem lélektanilag is sokat érhet még a jövőben.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: Az első félidőben, amikor több helyzetet is kidolgoztunk, Szakály gólján kívül nem sikerült a kapuba találnunk, míg a végig szervezetten játszó vendégek gyakorlatilag helyzet nélkül egyenlítettek. A srácok mentek becsülettel, sokat tettek a győzelemért, gratulálok nekik!

Török László: Nagyon nehéz bármit is mondani, mert a játékunkban a figyelem és a fegyelem is megvolt, ráadásul helyenként jól is futballoztunk a kitűnő Debrecen ellen. Csalódott vagyok, de ez van, ezt kell elfogadni.

 

OTP Bank Liga, 19. forduló

DVSC-Teva – Kecskeméti TE-Ereco 2-1 (1-1)

Debrecen, 5000 néző. Vezette: Oláh G. (Butkai, Medovarszki)

DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Szakály, Varga J., Bouadla, Rezes (Yannick 62.) - Kulcsár (Meyé 62.), Coulibaly (Nikolic 81.)

KTE: Németh – Koszó, Balogh, Varga R., Mohl – Csukics, Alempijevics, Szavics – Bori, Bertus (Lencse 61.) – Tököli (Balog 91.)

Gól: Szakály (16.), Bertus (40.), Nagy Z. (91.)

Sárga lap: Balogh B. (9.), Rezes (10.), Szakály (65.), Alempijevics (72.), Varga R. (78.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!