haon-sportoldal

2012.03.11. 17:00

Fontos győzelmet szerzett a Factum Debrecenben

Kosárlabda - A Factum Sport Debrecen hazai környezetben fogadta a Kaposvári KK csapatát a férfi kosárlabda NB I/A 23. fordulójában. A találkozónak fontos szerepe volt mindkét csapat számára, hiszen a Factum a kiesési zóna elkerülésének érdekében mindent el kellett kövessen, míg a vendégek a 8. hely megszerzésért küzdöttek.

Kosárlabda - A Factum Sport Debrecen hazai környezetben fogadta a Kaposvári KK csapatát a férfi kosárlabda NB I/A 23. fordulójában. A találkozónak fontos szerepe volt mindkét csapat számára, hiszen a Factum a kiesési zóna elkerülésének érdekében mindent el kellett kövessen, míg a vendégek a 8. hely megszerzésért küzdöttek.Végül a debreceniek örülhettek a meccs után, amihez nagyban hozzájárult a csapatkapitány Boros Gábor idei talán legjobb produkciója is.

Nem tudtak meglépni

Szabó duplájával és Boros triplájával indult a meccs, ám a vendégek még ebben a percben átvették a vezetést Ahelegbe két remek hármasával. A Factum visszajött, vezetett, majd a Kaposvár ismét magához ragadta a vezetést. Ez az adok-kapok amúgy végig jellemző volt a találkozóra, komolyabb előnyre egyik csapat sem tudott szert tenni egészen az utolsó negyedig. Az első negyed végére állandósult a vendégek fölénye, és tartották 4-5 pontos előnyüket, ami a végére 2 pontra csökkent.

Fej fej mellett

A második játékrész elején Moore egalizálta ismét az eredményt, majd Schachtner duplájával újra a Factum volt előnyben. Sokáig ment fej fej mellett a küzdelem, amiből a Kaposvár jött ki jobban, a félidőre 3 pontos előnyt sikerült összekaparniuk. A nagyszünetet követően ott folytatták a csapatok, ahol az első félidőben abba hagyták, azaz hol a Factum, hol pedig a Kaposvár volt előnyben. Ezt a játékrészt a debreceniek zárták jobban, és a befejező negyed előtt nem csak ledolgozta hátrányát a Factum, de minimális előnyre is szert tett.

Jól hajráztak

Az utolsó játékrészben aztán beindult a Factum-henger, sorra dobálták a kosarakat a debreceniek, míg a vendégek képtelenek voltak a hazai rohamokat feltartóztatni. Állandósult a Factum vezetése, amit a lefújásig meg tudtak tartani, és ezzel a remek hajrával sikerült nagyon értékes győzelmet szerezniük Boroséknak, amivel ismét egy helyet ugrott előre a tabellán a Factum. Így már a 11. pozícióban várhatják a Zalaegerszeg elleni idegenbeli találkozót.

A tények

Factum Sport Debrecen–Kaposvári KK 84–75 (19–21, 14–15, 27–23, 24–16)

Debrecen, 400 néző. Vezette: Forrai, Jakab, Sabáli (Görgényi).

Factum: INGRAM 22/6, BOROS 11/9, Moore 13/9, SCHACHTNER 23, SZABÓ M. 14. Csere: Papp T. 1, Kovács I. Vas V. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Kaposvár: AHELEGBE 21/9, RAIVIO 18/6, Szőke, GOSA 17/3, Lekli 8/3. Csere: Kiss K., Kutasi 5/3, Dávid G. 6, Vezetőedző: Fekete Ádám.

Kipontozódott: Boros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!