haon-sportoldal

2012.04.16. 11:10

A gyorsaságik teljesítve a Presov Rally-n, de…..

Minden gyorsasági szakaszt teljesített a FleetConcept Rally Team kettőse, Bessenyey Zoltán és Nyirfás Julianna a célt mégsem láthatták meg a szlovák bajnokság első futamán, köszönhetően az utolsó gyorsaságin összeszedett dupla defektnek.

Minden gyorsasági szakaszt teljesített a FleetConcept Rally Team kettőse, Bessenyey Zoltán és Nyirfás Julianna a célt mégsem láthatták meg a szlovák bajnokság első futamán, köszönhetően az utolsó gyorsaságin összeszedett dupla defektnek.Bessenyey Zoltán: „Egyáltalán nem vagyok elkeseredve, hiszen amit tudtunk kihoztuk ebből a futamból. Nagyon vártunk, hogy mire lehetünk elegek és minden méter öröm volt újra éles versenyhelyzetben. Az első napi második pálya utolsó 4 kilométerén sajnos elfogyott a váltóból az 5. és 6. fokozat, amivel elég sok időt veszítettünk, valamint így mentünk még a városi szakaszon is ahol a közvetlen ellenfeleinktől fél percet kaptunk. A Hadik Rallye Team szerelői újra megmutatták, hogy milyen fából faragták őket, hiszen 35 perc alatt a szervizben váltót cseréltek, így mehettünk a három éjszakai szakaszon is. Ez nagyon fontos volt, hiszen késéssel együtt, szinte tehermentesen autózhattunk nagyon kellemes időket. Szombat reggel már lógott az eső lába és sajnos az első szakaszt törölték is, ami pedig jó lehetett volna nekünk. A második pálya még szárazon jól sikerült, azonban a két utolsó szakasz már esős körülmények között várt ránk. Ez újabb kihívás volt számunkra, nem is voltak olyan jók az idők, mint addig. Az utolsó gyors közepén aztán egy ártatlan kanyarban sikerült dupla defektet kapnunk. Egy pótkerékkel még kievickéltünk a szakaszról, azonban nem akartam kockáztatni, hogy az utolsó etapon megsérüljön a hajtás a Subaruban ezért inkább ott kiálltunk. Nagyon élveztük a hétvégét, amely nagyon sok tanulással telt, és amelyen mindenki bizonyított, mi ugyanúgy, ahogyan a Hadik csapat is. Köszönöm mindenkinek a segítséget és bíztatást, nagyon jól esett, mind a dícsérő mind az oktató szavak fontosak voltak. A szponzorainknak pedig hálás vagyok, hiszen ezzel a futammal azt hiszem minden körülményt tesztelhettünk élesben, ami nagyon fontos lehet a 2012-es év további részében.”

Nyirfás Julianna: „Már a pályabejáráson kiderült, hogy ismét nem egy könnyű versenyt néztünk ki magunknak „bemelegítésnek”. Mivel a gyorsasági szakaszok elég tempósak voltak, ráadásul a folyamatos ritmusváltások, jó és rossz minőségű hol fényes, hol jó tapadású aszfalt, illetve az erdős, és falukon áthaladó útvonalvezetés sem könnyítette meg a dolgunkat, az időjárásról nem is beszélve. Bár a teszt nagyon jól sikerült, de továbbra sem tudtuk hova leszünk jók, és majd az „éles bevetésen” hogyan tudjuk kamatoztatni azt a kicsinyke tapasztalatunkat, amit ezzel az autóval szereztünk. Szerencsére az első gyorsasági sikere erőt öntött belénk, és a nehézségek ellenére nagyon élveztük minden kilométerét a verseny további részének is. Nekem főként az első napi, utolsó, esti szakasz tetszett a legjobban, ahol bár 2 percre rajtoltunk az előttünk versenyző párostól, ám az utolsó faluban mégis utolértük őket, így gondosan bekísértük őket a célba. J Igaz ezzel veszettünk pár értékes másodpercet, de ez mit sem von le a teljesítményünkből, hiszen abszolút nyolcadik és kategória harmadik időt autóztunk egy kifejezetten nehéz gyorsaságin. Tanulásnak kitűnő volt ez a verseny, és biztos vagyok benne, hogy a további tesztek és versenykilométerek folyamatos, és garantált fejlődést fognak hozni. J ”

- FleetConcept Rally Team –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!