haon-sportoldal

2012.05.06. 20:03

Nagy Xénia sikeres visszatérése

Atlétika - A sérüléséből felépült Nagy Xénia idei első versenyén 56.07 métert dobott a Budapest Honvéd pályáján megrendezett dobóviadalon.

Atlétika - A sérüléséből felépült Nagy Xénia idei első versenyén 56.07 métert dobott a Budapest Honvéd pályáján megrendezett dobóviadalon.A Debreceni Sportcentrum-SI gerelyhajítója a tavalyi évet kénytelen volt kihagyni egy részleges bokaszalag szakadás miatt, de a visszatérése kifejezetten dicséretes. A hajdúsági dobóatlétának nagyon jól sikerült az alapozása, ezt mutatja, hogy egyéni rekordjától (56.46) mindössze 39 centivel maradt el a fővárosi versenyen.

Nagy Xénia már a május 19-20-án megrendezendő főiskolás országos bajnokságra készül, de a legfontosabb célja, hogy teljesítse az Európa-bajnoki szintet, ami 57.50 méter, s ezt követően már az olimpiai szintet szeretné teljesíteni. A debreceni kiválóság nagy álma, hogy átlépje a 60 méteres álomhatárt, éppen ezért a tatai edzőtáborban is nagyon keményen küzd majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!