haon-sportoldal

2012.11.01. 12:47

Debreceni sikerek az Aerobik Világkupán Kufsteinben

Tizenkilenc nemzet részvételével került megrendezésre az idei év utolsó Aerobik Világkupa versenye az ausztriai Kufstein városában. A klasszisokat felvonultató felnőtt mezőny mellett színpadra léptek az utánpótlás kategóriák versenyzői is, közel 600 fiatal mérkőzött meg a döntőbe jutásért és az érmekért.

Tizenkilenc nemzet részvételével került megrendezésre az idei év utolsó Aerobik Világkupa versenye az ausztriai Kufstein városában. A klasszisokat felvonultató felnőtt mezőny mellett színpadra léptek az utánpótlás kategóriák versenyzői is, közel 600 fiatal mérkőzött meg a döntőbe jutásért és az érmekért.A debreceni Flex-HD SE felnőtt férfi versenyzője, Farkas Balázs eddigi legjobb sikerét könyvelhette el, remek egyéni gyakorlatával 6. helyen kvalifikálta magát a döntőbe, ahol végül a 8. helyen végzett, és szerzett értékes pontokat a világranglistán.

Junior korosztályban kétszer is a dobogó legfelső fokára állhattak a flexesek. A Deák Anna, Molnár Noémi, Nagy Barbara alkotta triónak, és a Felföldi Anna, Major Aliz, Molnár Noémi, Nagy Barbara, Szőllősi Panna, Tóth-Szolnoki Anna összeállítású csoportnak szólt a magyar himnusz. Női egyéniben Molnár Noémi ezüst, Deák Anna bronzéremmel térhetett haza, míg a Szőllősi Panna, Tácsik Hunor alkotta junior vegyes páros szintén bronzérmet szerzett.

A 12-14 évesek versenyében a Flex-HD SE Magyar Anna, Máté Boglárka, Ökrös Janka, Ötvös Panna, Szász Nóra, Tácsik Luca összeállítású csapata bravúros teljesítménnyel második helyen zárta a versenyt, nem sokkal lemaradva a májusban világbajnokságot nyert orosz egység mögött. Juhász Flóra, a Tótágas ASE kiválósága egyéniben bronzérmet szerzett remek gyakorlatával.

Jövő héttől szezonzáró versenyükre készülnek az ország legjobb aerobikosai. November 18-án Budapesten rendezik az éves Kupasorozat Döntőjét, melyen a Flex-HD SE több bajnoki cím megszerzése mellett ismét jó eséllyel pályázik az Év egyesülete díj elnyerésére is.

Világkupa eredmények

 

Férfi egyéni: 8. Farkas Balázs (Flex)

 

Utánpótlás Open eredmények:

 

15-17 évesek:

Női egyéni: 2. Molnár Noémi (Flex), 3. Deák Anna (Flex).

Fiú egyéni: 6. Tácsik Hunor (Flex).

Vegyes páros: 3. Szőllősi Panna, Tácsik Hunor (Flex).

Trió: 1. Deák Anna, Molnár Noémi, Nagy Barbara (Flex).

Csoport: 1. Felföli Anna, Major Aliz, Molnár Noémi, Nagy Barbara, Szőllősi Panna, Tóth-Szolnoki Anna (Flex).

12-14 évesek:

Női egyéni: 3. Juhász Flóra (Tótágas), 7. Bökönyi Klaudia (Flex).

Trió: 5. Magyar Anna, Ötvös Panna, Szász Nóra (Flex), 6. Bökönyi Klaudia, Máté Boglárka, Tácsik Luca (Flex).

Csoport: 2. Magyar Anna, Máté Boglárka, Ökrös Janka, Ötvös Panna, Szász Nóra, Tácsik Luca (Flex), 6. Bojtor Bianka, Juhász Flóra, Kanta Júlia Dóra, Kiss Anna, Matkó Vivien, Szeifert Alexa (Tótágas)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!