HAON Sziréna

2008.12.08. 06:42

Debrecen: kilencszázezer forint a „Fény felé”

<p>Debrecen – A napokban érkezett meg a Fény Felé Alapítványhoz a sikeres pályázaton elnyert kilencszázezer forint támogatás az Aranyág Alapítványtól – adta hírül a Naplónak Sullerné Polgár Márta, az alapítvány elnöke.</p>

Elmondta, hogy a kapott összegből a Debrecen Megyei Jogú Város Fogyatékosokat Ellátó Intézményében (Böszörményi u. 148.) gondozott és fejlesztésben, oktatásban részesülő halmozottan sérült gyermekek számára két betegemelőt, fürdető ágyat, hidraulikával ellátott babzsákos guruló kocsikat, gyermek állítógépet, oktatást segítő fejlesztő eszközöket, fürdető-etető székeket, a kerekes székes gyerekek számára lépcsőn járó szerkezetet vásároltak.
Mint fogalmazott, ezek az eszközök a magas áruk miatt megfizethetetlenek a halmozottan sérült gyermeket nevelő családok, illetve az őket ellátó intézmények számára, de használatuk nélkülözhetetlen.

Ebben az évben a Mozgássérültek Állami Intézete által működtetet üzlet és szerviz segítségével tudtak megfizethető áron az Uniós államokból behozott, kimagasló minőségű eszközöket beszerezni.

  • Debrecen: lemezszekrénnyel együtt vitték a pénzt
  • A Csigekert közlekedési biztonsága
  • Harci szimuláció Szoboszlón
  • Debrecen: két biciklist gázolt a motoros
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!