HAON Sziréna

2009.01.10. 19:42

Korcsolyázók a Vekeri tavon: családi kör a jégen

<p>A kövérre hízott jég sokakat csábított a szabadba az újra szünnapá avanzsált szombaton. A Vekeri tóhoz százak látogattak el korcsolyával, vagy anélkül. <DIA alt="Korcsolyával a Vekeri-tón" height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Korcsoly_val_a_Vekeri_t_n/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Korcsolyával a Vekeri-tón" src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Még, hogy a kutyát sem verik ki ilyen időben! Egy hosszú szőrű fekete eb fogadott a Vekeri tavi parkolóban, pedig röpködtek a mínuszok. Ott, hol nyáron csónakok ringanak kikötve, most vidám tinilányok bújtak korcsolyáikba, beljebb ketten egy korongot kergettek.

A hóval borított jégre lépve, kis idő múlva egy családi körbe csöppentem, de szó szerint, mert a debreceni Dede István és Hadházi Tibor gyermekei a hótol letisztított körön korcsolyáztak. Kiderült, a családfők készítették lábbal, ha már korit nem húztak. Egy héttel korábban a Nagyerdei Csónakázó tavon csúszkáltak, de ott nagyon sokan voltak, így örültek, hogy most már a Vekeri jegére is biztonsággal rá lehet menni. Csak azt sajnálták, hogy hólapátot nem hoztak, mert akkor nagyobb „pályát” készítettek volna.

Mintha csak meghallotta volna, a távolban egy férfi bukkan fel kezében hólapáttal, két fiatalember igencsak rövidnyelű hoki ütőkkel követi. Kinőttek a srácok, tudom meg Molnár Lajostól, aki Attilával és Mátéval gyakran fordul meg szüleinél Konyáron, melynek taván szerintük sokkal simább a jég. Lánya most nem tartott velük, így hárman kezdtek lapátolni a családi játékhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!